Frp politiker Bård Hoksrud nekter for at han hadde samleie med en prostituert i Riga, men innrømmer å ha kjøpt seksuelle tjenester.  (Foto: TV 2)
Frp politiker Bård Hoksrud nekter for at han hadde samleie med en prostituert i Riga, men innrømmer å ha kjøpt seksuelle tjenester. (Foto: TV 2)

Hoksrud nekter for å ha hatt samleie med prostituert i Riga

Overfor TV 2 Nyhetene innrømmet Bård Hoksrud at han hadde kjøpt seksuelle tjenester under turen til Riga forrige helg.

Onsdag kveld avslørte TV 2 at stortingspolitikeren fra Frp kjøpte seksuelle tjenester under en tur til Riga i forrige uke.

Fremskrittspartiets nettsider kommer det imidlertid frem at han nekter for å ha hatt samleie med den prostituerte.

Se reportasjen om sexskandalen i videovinduet over artikkelen

– Pinlig, dum sak

Politiet avgjør torsdag om de skal starte etterforskning av Hoksrud. Uansett er det liten tvil om at saken er svært uheldig for både Bård Hoksrud selv og Frp.

– Det som er sikkert på dette tidspunktet er at det er en pinlig, dum sak for Frp på et tidspunkt de virkelig ikke trenger en slik sak til. Birkedal-saken er fremdeles ikke ferdigbehandlet så det er klart det er uheldig, sier politisk redaktør i TV 2 Stein Kåre Kristiansen.

Redaktøren viser til at i tillegg til at Birkedal-saken fremdeles er fersk, er det flere grunner til at situasjonen er uheldig for partiet.

– Partiet gjorde et elendig valg i år, og saker som denne hjelper ikke akkurat på gjenoppbygningen av partiet, sier han.

Les også: Hoksrud trekker seg fra alle tillitsverv

God tradisjon for å «gjøre opp»

Kristiansen mener det er for tidlig å si hvordan saken vil påvirke Hoksruds politiske karriere.

– Det er vanskelig å spekulere i og foreløpig for tidlig å si om han har noe å gjøre i politikken fremover eller ikke. Det er god tradisjon i Norge å gjøre opp for seg, så muligheten er åpen også for Hoksrud. Men det er jo klart det ikke er et karrierefremmende moment.

552452

– Feilspor å gjøre dette til en mediedebatt

Sandberg gikk torsdag ut å beskyldte mediene for å være «ute etter» Frp.

– Det er et feilspor hvis Frp prøver å gjøre dette til en mediedebatt. Mediene gjør ikke noe forskjell på partiene og hadde ikke reagert noe annerledes hadde det dreid seg om ett annet parti. Det viktigste nå er at saken står i fokus og partiet konsentrerer seg om å rydde opp. Frp må som alle andre holde seg til norsk lov, sier Kristiansen.

– Det er derimot åpenbart at Frp har lært fra tidligere saker, de tar dette alvorlig og tar grep. Sandberg sier det kan være aktuelt for Hoksrud å fristille seg fra alle verv, og det høres fornuftig ut.

Les også: Politiet vurderer å anmelde Hoksrud

Hagen: – Jeg er forbanna

Frp-veteran Carl I. Hagen sier til Nettavisen at han føler en kombinasjon av raseri og medfølelse med Hoksrud.

– Jeg er bare trist, utrolig trist. Samtidig som er jeg er forbanna over handlingen hans og tenker «hvordan kunne du gjøre dette», tenker jeg også at det er synd på Bård og familien hans, sier Hagen.