Sandberg mener mediene er ute etter Frp

Frps nestleder Per Sandberg sier at Bård Hoksrud-saken er beklagelig og ikke skal skje. Men han er sikker på at partiet hans ikke er verre enn andre når det gjelder sexskandaler.

KJØPT SEX: Frp politiker Bård Hoksrud har innrømmet sexkjøp i utlandet.  (Foto: Lise Åserud / Scanpix /TV 2)
KJØPT SEX: Frp politiker Bård Hoksrud har innrømmet sexkjøp i utlandet. (Foto: Lise Åserud / Scanpix /TV 2)

Fremskrittspartiet er blitt rammet av flere sexskandaler de siste årene. Så sent som i mars i år ble Stavangers ordførerkandidat Trond Birkedal avslørt i å ha filmet gjester i smug på sitt eget baderom. I 2001 innrømmet den gang Frp-kronprins Terje Søviknes at han hadde hatt seksuell kontakt med en 16-åring.

Les også: Politiet vurderer å anmelde Hoksrud

– Mediene etter oss

Per Sandberg sier til NTB at Hoksrud-saken er sterkt beklagelig, men uttrykker overfor VG at det er en naturlig grunn til at partiet har flere sexskandaler enn andre partier:

– Det er fordi mediene er etter oss. Når TV 2 nærmest leier en privatetterforsker for å følge etter et medlem på ferie, sier det seg selv, sier Sandberg til avisa. Han går ikke med på at årsaken er at Frp er mer liberale enn andre partier når det gjelder lover.

– Nei, jeg tror bare vi blir oftere avslørt.

Les også: Hoksrud kan bli første nordmann som er dømt for sexkjøp i utlandet.

TV 2 opplyste onsdag kveld at de på forhånd hadde fått vite at Hoksrud kunne komme til å bryte loven på turen til Latvia.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2