Det har gått to år siden draps- og ransdømte Sven-Eirik Utsi (42) slapp ut av fengsel. Hos «Trude» snakker han om en dramatisk barndom der moren rømte hjemmefra og gjemte sønnen i snøen, og om en voldelig og alkoholisert far som truet ham på livet.

I programmet, som sendes i kveld klokken 22.40 på TV 2, snakker Utsi også om Tana-drapet i 1990, planene om å rane Norges Bank, hvordan det er å bli omtalt som «Drapsmannen», livet etter kriminaliteten og om å være rollemodell for sønnen sin.

Ingen gode minner

Utsi uttaler til programleder Trude Teige at han alltid har vært glad i barn, men at han selv hadde en svært vond barndom:

Hun klarte ikke å bære meg gjennom dypsnøen. Så hun gravde meg ned

– Som barn så kan jeg faktisk ikke huske at det var noen voksenpersoner som sa at de var glade i meg. Så jeg har egentlig ikke mye gode minner fra oppveksten, sier han åpenhjertig.

Følg «Trude» på Facebook!

Forlatt i snøen

Da Utsi var spedbarn rømte moren avgårde midt på vinteren etter å ha blitt skamslått:

– Hun hadde rømt hjemmefra, og pakket meg så godt hun kunne inn i et teppe, men hun klarte ikke å bære meg gjennom dypsnøen. Så hun gravde meg ned.

Moren etterlot Utsi i snøen, og der han lå han til en tante kom og reddet ham.

Se flere klipp med Utsi på TV 2 Play.

Voldelig far

Utsi hadde en svært voldelig og alkoholisert far, som banket og skremte barna og kona si. Selv husker han spesielt godt en episode med faren:

– Han sier til meg at «du er ikke min sønn». Han trykket meg inntil veggen med kniv mot halsen og jeg oppfattet det som at han rett og slett skulle ta livet av meg.

Han trykket meg inntil veggen med kniv mot halsen

Fri mann

Etter en kriminell fortid, og ferdig sonet fengselsstraff, har Utsi blitt en fri mann. De siste to årene har han holdt seg langt unna kriminalitet. Han vil gjerne bli en bedre mann og et forbilde for sønnen på 12 år:

– Hvis jeg skal være et forbilde for sønnen min så må jeg være en støtte for ham og gjøre det beste jeg kan. Jeg er ingen god rollemodell eller far hvis jeg sitter i fengsel. Da er jeg en klovn, det er bortkasta.

Hele intervjuet med Sven-Eirik Utsi kan du se i programmet «Trude» på TV2 onsdag 28. september klokken 22:40.