RANEREN: Overvåkningsbildet viser mannen som ranet Sparebanken Pluss på Vigeland. På bildet har mannen en hvit pose i hendene. (Foto: Overvåkningskamera, Sparebanken Pluss Vigeland.)
RANEREN: Overvåkningsbildet viser mannen som ranet Sparebanken Pluss på Vigeland. På bildet har mannen en hvit pose i hendene. (Foto: Overvåkningskamera, Sparebanken Pluss Vigeland.)

Her er mannen som ranet Sparebanken på Vigeland

Politiet har frigitt bilder fra mandagens bankran i Vest-Agder

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken ti mandag morgen fikk politiet i Agder melding om ran av Sparebanken Pluss' filial på Vigeland. Nå har politiet frigitt overvåkningsbilder fra ranet.

Mørk med caps

På bildene ser man den delvis maskerte mannen på vei inn i banken og på vei ut med en hvit pose i hånden. Et tredje bilde viser mannen inni filialen i ferd med å begå ranet.

LØPER FRA BANKEN: Overvåkningsbildet viser raneren i det han
  løper vekk fra banken under ranet på Vigeland. (Foto: Overvåkningskamera,
  Sparebanken Pluss, Vigeland.)
LØPER FRA BANKEN: Overvåkningsbildet viser raneren i det han løper vekk fra banken under ranet på Vigeland. (Foto: Overvåkningskamera, Sparebanken Pluss, Vigeland.)
TRUER MED VÅPEN: Bildet viser raneren inni banken mens han truer
  en ansatt med et våpen. (Foto: Overvåkningskamera, Sparebanken Pluss,
  Vigeland)
TRUER MED VÅPEN: Bildet viser raneren inni banken mens han truer en ansatt med et våpen. (Foto: Overvåkningskamera, Sparebanken Pluss, Vigeland)

Les også: Bankran på Vigeland i Vest-Agder

Mannen syns tydelig på bildene fra bankens overvåkningskamera, og er i kledd en mørk caps, mørk jakke, mørk bukse og har et skjerf trukket godt oppover nesen.

Politiet ber publikum se på bildene og komme med tips i saken.

Truet med våpen

Det ene bildet viser raneren inne i filialen i Lindesnes. Ifølge Lindesnes Avis er bildet sladdet fordi det viser en kvinnelig ansatt bli truet med våpen.

Politiet i Agder vil foreløpig uttale seg lite om ranet.

– Etterforskningen pågår og vi kan derfor si lite om ranet og gjerningsmannen, sier etterforskningsleder Nils Olav Holbek.

Les også: Bankran på Konsmo i Vest-Agder

To ran på to dager

Tirsdag ble Sparebanken Sør på Konsmo ranet. Tre menn er pågrepet og siktet for dette ranet, men Holbek vil ikke uttale seg om disse mennene kan knyttes til mandagens ran på Vigeland. Sakene etterforskes separat, men det ses selvsagt etter fellestrekk.

– Vi kan ikke si om de to ranene mandag og tirsdag i Agder har noen sammenheng, sier Holbek.

– Foreløpig er eneste fellestrekk at de to er utført av unge menn eller gutter.

Les også: Tre pågrepet etter bankran i Vest-Agder.

Ukjent pengebeløp

Under mandagens ran kom det som beskrives som en ung mann, alene inn i filialen og truet betjeningen.

– Klokken 09.48 fikk vi inn ransmelding fra banken. Det som beskrives som en yngre mann hadde kommet inn i banken og truet betjeningen med en pistol. Vitner har forklart at han hadde noe som lignet et palestinaskjerf rundt hodet. Han forsvant ut og vi kjenner ikke til om han brukte bil for å komme seg fra stedet. Ingen skudd ble avfyrt og ingen kom fysisk til skade, opplyste operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til TV 2.

Det er uklart hvor mye penger raneren fikk med seg fra ranet, men det skal ikke være snakk om noe stort beløp.

Aksjonerte mot bolighus

I 11.30-tiden mandag hadde politiet fått inn flere interessante opplysninger om observasjoner gjort etter ranet. En ansatt mente å ha gjennkjent raneren.

Politiet gikk deretter til aksjon mot et hus som ligger rundt en kilometer fra banken som ble ranet, men denne gutten ble sjekket ut av saken da det viste seg at vedkommende var på skolen da ranet ble begått, skriver Lindesnes avis.