Tommy Svindal Larsen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Tommy Svindal Larsen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Tommy Svindal Larsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Tommy Svindal Larsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Nå er det slutt for «Guds gave til fotballen»

Tommy Svindal Larsen (38) har annonsert at han legger opp etter sesongen.

38 år gammel annonserer Tommy Svindal Larsen at han gir seg som fotballspiller, skriver Varden tirsdag.

Odds midtbanegeneral har vært i klubben i flere perioder siden 1988, og har også vært innom Start, Stabæk og Nürnberg i karrieren.

«Guds gave til fotballen»
Svindal Larsen står med 24 A-landskamper for Norge, og har også spilt 99 kamper for aldersbestemte landslag, noe som er nasjonal rekord.

Som det siste tallet antyder, var Svindal Larsen en kjempetalent i sine yngre dager, da han også ble omtalt som «Guds gave til fotballen» av Dagbladet; en betegnelse som har hengt ved ham siden, selv om han aldri har klart å utføre mirakler på fotballbanen.

Bundesliga var høydepunktet
Svindal Larsen trekker frem årene i tysk fotball som det desiderte høydepunktet i karrieren.

– Å være kaptein for Nürnberg i Bundesliga var stort. Det største jeg har vært med på. Jeg unner alle spillere det å komme seg ut til en god europeisk liga, slik at de får oppleve det. Selvfølgelig har det vært stort å spille for Norges landslag, men ikke like stort som å være en del av Bundesliga, sier Svindal Larsen til Varden.

Han håper at han vil finne en annen jobb innen fotballen når han legger støvlene på hyllen, men vedgår at karriereskiftet bringer frem følelser.

– Det er jo litt vemodig å ha fattet en slik avgjørelse. Men på en annen side, jeg har hatt et meget langt, rikt og innholdsrikt fotballiv siden jeg dro fra Odd til Start i 1993. Jeg er glad i fotball, og tror at jeg har noe å tilføre. Om det er som spillerutvikler, trener eller andre oppgaver, har jeg ikke tenkt så mye på. Men jeg tror nok at det å jobbe på feltet passer meg ganske bra, sier 38-åringen til lokalavisen.

Én kamp fra gullklokka
Svindal Larsen er fortsatt litt irritert over at han aldri rundet 25 landskamper, slik at han kunne ha mottatt gullklokka fra Norges fotballforbund.

– Selvfølgelig hadde jeg fryktelig lyst til å få den, men slik ble det ikke, forteller han til Varden.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk