Svenske Anna Anka (40) har aldri møtt sin biologiske mor, for da den tidligere fotomodellen kom til verden ble hun forløst ved dramatiske omstendigheter.

Mistet moren

Ifølge Se og Hør overlevde ikke moren hennes fødselen.

– Som barn forsto jeg ikke hva det betydde å være uten en biologisk mor eller familie. Jeg brydde meg heller ikke så mye om det. Men da jeg kom i ungdomsårene tenkte jeg mer på det. Jeg lurte noen ganger på hvorfor det hadde blitt slik, men det er ikke noe tema for meg nå. Jeg setter pris på at mamma ga meg et liv, forteller hun til ukebladet.

Les også: Anna Anka: – Jeg har sluttet med avsugninger

Turbulent oppvekst

Etter morens død, ble Anna og hennes tre søsken overlatt til andre familier. Hun ble adoptert bort til et hjem der foreldrene misbrukte alkohol og oppvekstvilkårene var tøffe.

– Begge mine adoptivforeldre drakk mye alkohol og forsømte oppdragelsen av meg. Ved flere anledninger ble jeg overlatt helt til meg selv.

Redningen kom da hun var 15 år, og ble kjent med sine fosterforeldre.

Les også: – Hvis de tar barna fra meg, får de ta dem

Misnøye

sin egen blogg gir Anna tydelig uttrykk for at dette er et sårt tema for henne.

– Jeg har vært våken halve natten på grunn av et intervju som ble dritt, selv om jeg ble lovet at det skulle være en positiv sak. Veldig trist, skriver hun tirsdag.

Anka er for tiden aktuell i Norge som en av deltakerne i årets «Skal vi danse» på TV 2, der hun etter to programmer har fått god respons fra dommerne.

Kjemper om foreldreretten

Hun var tidligere gift med den amerikanske sangeren Paul Anka, som hun har to barn sammen med.

Nå kjemper han for retten til deres barn i Los Angeles, mens Anna er i Norge.

Da «God kveld Norge» møtte Anka under TV 2s høstlansering, fortalte hun at savnet etter barna er stort.

– Ja, visst kjennes det. Vi prater på Skype og telefon, jeg sender gaver til dem, og skriver brev. og hver gang vi snakker sier de «mamma, kommer du i morgen?», sier hun.

– Har det blitt noen tårer?

– Ja, mange.

Les også: – Jeg er ikke veldig overfladisk