Thor Hushovd sammen med Matti Breschel (tv) og autralske Allan Davis etter at han vant VM i Geelong. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Thor Hushovd sammen med Matti Breschel (tv) og autralske Allan Davis etter at han vant VM i Geelong. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Dansk stjerne har Thor og Edvald blant VM-favorittene

Men aller øverst på Matti Breschels favorittliste er det en belgier og en slovak.

Matti Breschel var mannen Danmark satte sin lit til i årets sykkel-VM i København.

Men et krasj i Vuelta a España gjorde at dansken må se VM på hjemmebane fra tribuneplass - uten mulighet til å gjenta eller forbedre VM-sølvet fra i fjor.

To storfavoritter
Han tror heller ingen av de seks landsmennene som starter landsveisrittet søndag har sjanse på VM-medalje.

- Jeg tror Philippe Gilbert kan bli verdensmester. Det er vanskelig å komme utenom ham, sier Breschel om årets store syklist.

- Jeg har også tro på Peter Sagan fra Slovakia. Han kjører sterkt for tiden og leverte godt i Vueltaen, sier 27-åringen til sporten.dk.

Spent på nordmennene
Den 266 kilometer lange løypen mener mange er perfekt for spurterne, og navn som Mark Cavendish, Matt Goss og Chris Sutton er også blant Breschels favoritter. Han er også spent på det norske tremannslaget.

- Australia kommer med et meget sterkt lag, men det blir også spennende å se hvordan nordmennene med Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen vil gjøre det i løpet, sier Breschel.