SJEKK UT HVA SOM BLIR HOT: Fra duse pasteller og etnoinspirasjon til skinn og futuristisk minimalisme, se våre NYC favoritter under.
SJEKK UT HVA SOM BLIR HOT: Fra duse pasteller og etnoinspirasjon til skinn og futuristisk minimalisme, se våre NYC favoritter under.

Dette blir stort til sommeren

Pastellfarger, futurisme, etno og minimalisme. Her er det beste fra New York Fashion Week.

Phillip Lim, Ralph Lauren, Alexander Wang, Marc Jacobs og Proenza Schouler er blant desigerne som har vist sine vår- og sommerkolleksjoner 2012 under New York Fashion Week. Her er våre favoritter fra moteuka.

Kjerstis favoritt: Dus colorblocking

Sommeren 2012 sto i de sterke fargers tegn. «Colour blocking» var det store fenomenet, og vi kombinerte knallfargede, ensfargede plagg med hverandre.

LES OGSÅ: Knallfarger: Trenden du ikke kommer utenom

Neste sommer kommer trenden tilbake i ny og oppdatert form. Denne gangen er det pastellene som kombineres sammen, gjerne lag på lag, som hos Phillip Lim. Dette antrekket blir som kvintessesens av hva jeg tror til å påvirke 2012: Colour blocking med pasteller, clutcher og håndvesker båret under armen, og overraskende detaljer som oppsnittede bukseben.

LES OGSÅ: Sølv: Disse designerne bør du merke deg

NY FORM FOR COLUR BLOCKING: Der vi denne sommeren gikk for knallfarger
  som blått, gult, grønt og rosa kombinert med hverandre, vil vi neste
  sesong kunne roe ned med duse pasteller. De kan også
NY FORM FOR COLUR BLOCKING: Der vi denne sommeren gikk for knallfarger som blått, gult, grønt og rosa kombinert med hverandre, vil vi neste sesong kunne roe ned med duse pasteller. De kan også

Idas favoritt: Skandinavisk minimalisme

Fra dus «color blocking» med pasteller, slår Phillip Lim et slag for den skandinaviske minimalismen - og det i én og samme kolleksjon! Den minimalistiske looken med ensfargede plagg, enkle snitt og cleane silhuetter kjenner vi fra blant andre svenske Acne, danske Samsøe Samsøe, norske Sca Ulven og amerikanske Alexander Wang.

LES OGSÅ: Sca Ulven, se så enkelt kan det gjøres

Hos Phillip Lim henter den minimalistiske looken opp i seg trendelementer, som for eksempel den oppkneppede, dypblå skjorten med krage som fungerer som et fokuspunkt i antrekket. De svarte sigarettbuksene har potensiale til å bli blant vårens og sommerens absolutt viktigste nøkkelplagg.

LES OGSÅ: Følg vårt moteliv

DET ENKLE ER OFTE DET BESTE: Phillip Lim lar seg inspirere av
  skandinavisk minialisme, og viser at det enkle ofte er det beste i sin
  vår- og sommerkolleksjon 2012 under «New York Fashion Week».
DET ENKLE ER OFTE DET BESTE: Phillip Lim lar seg inspirere av skandinavisk minialisme, og viser at det enkle ofte er det beste i sin vår- og sommerkolleksjon 2012 under «New York Fashion Week».

Kjerstis favoritt: 50-talls med en tvist

50-tallet har påvirket motebildet i høy grad de siste årene, og stor motehus som Louis Vuitton har trukket tiåret til sitt bryst med feminine kjoler som har blomsterprint og mye vidde.

LES OGSÅ: Kjendisene kler seg i sebra

Neste år vil en mer nedtonet del av 50-tallet inspirere oss. Kjolene er enklere og med en smalere silhuett, men har sexy undertoner og gjerne en liten tvist, som zebramønsteret på denne kjolen fra Proenza Schouler. Sjekk også ut den originale utringningen, og den nye måten å bære håndvesken på!

LES OGSÅ: Fremtidens motetalenter

50-TALLS MED EN TVIST: Proenza Schouler gikk for dus turkis
  med sexy splitt og rocka elementer som kræsjer det sukkersøte, feks sebraprint
  og overraskende utringninger.
50-TALLS MED EN TVIST: Proenza Schouler gikk for dus turkis med sexy splitt og rocka elementer som kræsjer det sukkersøte, feks sebraprint og overraskende utringninger.

Idas favoritt: Det er ikke gull alt som glimrer...

Ralph Lauren lot seg inspirere av 20-tallet i sin vår- og sommerkolleksjon 2012 med pasteller, blomstermønster og kasjmirullgensenere med vintagelook og falske møllhull.

LES OGSÅ: MTV Movie Awards: Trendy eller trashy?

Mest iøyenfallende var likevel aftenkjolene, som i klassisk Ralph Lauren-stil bød på edgy eleganse, futurisme og kvalitet i alle ledd. Kjolene var utformet i en slags moderne strømlinjeform med spennende detaljer som minnet om både edderkoppspinn og sommerfuglvinger på en gang, slik bare Ralph Lauren kan. Den enkle stylingen med oppsatt hår, fargeløse lepper og nakne negler er en velkommen trend for neste års vår og sommer.

LES OGSÅ: 6 trender vi har tro på

METALLISK MAGI: Ralph Lauren mikser minimalisme og maksimalisme
  når de møter neste års vår og sommer med metallisk magi.
METALLISK MAGI: Ralph Lauren mikser minimalisme og maksimalisme når de møter neste års vår og sommer med metallisk magi.

Kjerstis favoritt: Etno møter grafisk

Kjendisfavoritten Nina Jarebrink er blant dem som gir oss etnoassosiasjoner med sin vår-sommerkolleksjon for 2012. Det gjør også Milly by Michelle Smith, som bruker en lignende koloritt, og grafiske mønstre som dels lar tankene gå til Afrika, dels til hippe mønstre fra tidlig 60-tall. Resultatet er en look som både er retroinspirert og helt i tiden. Et stalltips er også de knallrosa, matte leppene!

LES OGSÅ: Sca Ulven, Se så enkelt kan det gjøres

ETNOINSPIRERT OG GRAFISK: Fargepalett og mønsterbruk inspirert
  av Afrika så vi både hos Milly by Michelle Smith og hos
ETNOINSPIRERT OG GRAFISK: Fargepalett og mønsterbruk inspirert av Afrika så vi både hos Milly by Michelle Smith og hos

Idas favoritt: Minimalistisk futurisme

Ja, vi elsker Alexander Wang! Den amerikanske designeren har tatt moteverden med storm, og det er ingenting som tyder på at han vil gi seg. Dét er Alexander Wangs vår- og sommerkolleksjon 2012 et bevis på.

En av kolleksjonens aller fineste antrekk er den auberginefargede skinnkjolen med print som balanserer Alexander Wangs særegne minimalisme med en slags etnisk futurisme. Skinn er en av høsten og vinterens absolutt hotteste trender, og skal vi tro flere av designerne som viste under New York Fashion Week vil trenden holde seg også utover våren og sommeren neste år.

LES OGSÅ: Lady Gaga med kjole av menneskehår

SKREDDERSYDD FUTURISME: Alexander Wang er kjent for sine rene
  silhuetter og minimalistiske futurisme, som her under visningen av vår-
  og sommerkolleksjonen under «New York Fashion Week».
SKREDDERSYDD FUTURISME: Alexander Wang er kjent for sine rene silhuetter og minimalistiske futurisme, som her under visningen av vår- og sommerkolleksjonen under «New York Fashion Week».