AVVISER RØDHÅREDE: Verdens største spermbank Cryos vil ikke ha rødhårede donorer. I Irland er imidlertid sæden populær.  (Foto: Illustrasjonsfoto/ Colourbox)
AVVISER RØDHÅREDE: Verdens største spermbank Cryos vil ikke ha rødhårede donorer. I Irland er imidlertid sæden populær. (Foto: Illustrasjonsfoto/ Colourbox)

Rødhårede sæddonorer avvises

– Liten etterspørsel på rødhårede barn

Verdens største sædbank, danske Cryos, vil ikke ha sæd fra rødhårede.

Små, mørke barn foretrekkes, skriver Danske Ekstra Bladet.

Nei til rødhårede

– Vi diskriminerer ikke, men vi har rett og slett nok sæd på lager fra rødhårede menn, sier Ole Schou, direktør for Cryos.

I Norden er rødhårede gener ettertraktet, men også her er det liten etterspørsel om dagen.

– Sæd fra lave, rødhårede menn er det liten etterspørsel på. Generelt er den nordeuropeiske typen lite ettertraktet internasjonalt, sier Schou.

Banken selger til mer enn 65 land i hele verden. Heldigvis for de nordiske menneskene med rødt hår, er det ikke alle som avvise de små røde svømmerne.

– Vi selger til Irland, der går det som varmt hvetebrød.

70 liter sæd

Generelt bugner det over av valgmuligheter i banken om dagen.

– Lagrene er proppfulle, vi har mer enn 70 liter sæd og nesten 500 donorer i karantene, sier Schou.

Les også: Lager duft med blod og sæd

Direktøren forteller om massiv tilstrømning de siste årene og sier banken for øyeblikket har 600 donorer på venteliste.

Afrikansk mangel

Noen folkeslag ønskes vel å merke fremdeles til sædbanken. På fertilitetsklinikken Sellmer Klinik må de nemlig skuffe kvinner som søker afrikanske menn.

– Vi kontaktes av kvinner som enten er afrikansk gift eller av afrikansk avstamning, men vi mangler donorer og kan ikke skaffe sæden. Derfor kan vi dessverre ikke hjelpe dem, sier innehaver av klinikken, Anette Sellmer.

Lett-tjente penger

Også menn med asiatisk eller mellomøstlig etnisitet er fremdeles ettertraktet for Cryos, så noen heldige menn kan fremdeles fylle opp lommeboken på en enkel måte.

Les også: Trodde hun skulle smake yoghurt – fikk sæd.

Har du ettertraktet sæd kan du nemlig tjene mellom 250 og 500 danske kroner for en rask liten tømming. Nøyaktig beløp avhenger av kvalitet og volum.