Thor Hushovd (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Thor Hushovd (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Hushovd utnevner seg selv til VM-favoritt

Og får støtte av Mark Cavendish.

LONDON (TV 2 Sporten): Thor Hushovd gikk inn i Tour of Britain usikker på egen form, og så forkjølet at han gikk på penicillin.

Etter en uke på sykkelen på de britiske øyer er 32-åringen en etappeseier rikere og full av selvtillit.

– Det har på mange måter blitt en optimal uke, ja. Jeg fikk med meg en etappeseier, noe som alltid er godt for selvtilliten, og har fått mange kilometere i beina som har gjort godt for formen, sier Hushovd til TV 2 Sporten, etter målgang på den siste etappen i etapperittet som Edvald Boasson Hagen vant i 2009.

– Nå gjelder det å få noen gode gjennomkjøringer med laget frem til avreise København, og for Gabba (Gabriel Rasch, red.anm.) og meg gjelder det å restituere etter ei tøff uke på sykkelen, forklarer den regjerende verdensmesteren.

Rasch og Hushovd er nå på plass i Belgia etter en rask togtur under den engelske kanal søndag kveld. Der skal de lade opp sammen med Kurt-Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen frem til og med torsdag, da det norske laget reiser til København.

Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France | Giro d'Italia
Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år

Oppskriftsmessig seier til Cavendish
Det ble, nærmet sagt som bestilt, hjemmeseier til Mark Cavendish på den avsluttende etappen, som gikk i en rundløype i London sentrum.

Mellom kjente landemerker som Trafalgar Square, Big Ben og Tower of London ble det en relativ enkel seier for briten da regnet begynte å hølje ned de to siste rundene. Det gjorde at flere av spurtkanonene sparte seg for å unngå fare for velt en uke før VM, og til en kontrollert spurtseier til Cavendish etter opptrekk av lagkamerat Mark Renshaw, som ble nummer to. Rabobanks Lars Boom vant sammenlagt.

– Alle med VM-ambisjoner slappet av på slutten, ja, bortsett fra Cavendish da, forklarer Hushovd.

– For meg ble det viktig å komme helskinnet til mål, det hadde ikke vært noe særlig å være lappet opp med sårskader den siste uka før VM, følger Gabriel Rasch opp.

– Når det blir så vått og glatt som her er det nesten 50/50-sjanse for å holde seg på beina, sier hjelperytteren til TV 2 Sporten.

– Større favoritt enn Cavendish
Til tross for at Cavendish har gjort et godt Tour of Britain, og tidligere har vist at han kan vinne tøffe klassikere som Milan-San Remo, er Hushovd full av selvtillit ovenfor den lynhurtige 26-åringen.

– Hvem er sterkest av deg og Cavendish?

– Det er meg det, gliser Grimstad-oksen.

– Cavendish er åpenbart i god spurtform, men det blir et helt annet ritt i København. Det er lengre og blir et helt annet kjør enn her.

– Thor er alltid sterk
Og Hushovd får støtte av briten selv, som ikke var i spesielt godt humør etter målgang, til tross for den enormt populære seieren på hjemmebane.

– Hvordan kjennes formen før VM?

– God. Jeg er entusiastisk, svarer en alt annet enn entusiastisk Cavendish på TV 2 Sportens spørsmål.

– Tror du at du kan vinne i København?

– Ja.

– Hvem blir dine tøffeste konkurrenter?

– Vet ikke. Jeg fokuserer kun på meg selv og laget mitt sin innsats.

– Hva med nordmennene?

– Thor er alltid sterk. Han er da regjerende verdensmester, er han ikke? spør Cavendish, i det han blir geleidet vekk fra en endeløs folkemasse på jakt etter autografen hans.