PIANIST: Bogdan Ota holdt stor konsert i Romania lørdag kveld. (Foto: Yngve Henriksen)
PIANIST: Bogdan Ota holdt stor konsert i Romania lørdag kveld. (Foto: Yngve Henriksen)

«Norske Talenter»-Bogdan gjør enorm suksess i hjemlandet

Holdt konsert for 40 000 ved det legendariske Folkepalasset i Romania.

Vi ble kjent med Bogdan Ota da han kapret alles hjerter, og ører med vakker pianomusikk i Norske Talenter i vår.

Bogdan tok publikum med storm og kom til finalen - men ikke lenger. Etter dette har Bogdan samarbeidet med Sony, jobbet med musikk på heltid og gjort enorm suksess i hjemlandet Romania.

Les også: Talenter-Bogdan forlot kona og rømte til Norge

I Romansk presse har han blitt kjent som den som måtte reise til Norge for å få suksess. Han har vært hovedsak og forside i et av de største kjendismagasinene i Romania «VIP magazine». I tillegg har en av de største tv-kanalene «AN3» laget en times sending dedikert til Bogdan hvor de «beklaget» seg for at han måtte reise til Norge for å bli kjent for sine kvaliteter.

Enorm mottakelse

BERØMT: Bogdan Ota sammen med den verdenskjente dirigenten Tiberiu Soare. (Foto: Yngve Henriksen)
BERØMT: Bogdan Ota sammen med den verdenskjente dirigenten Tiberiu Soare. (Foto: Yngve Henriksen)
Lørdag kveld holdt han en gigantisk konsert i Romania. Han var spesielt invitert til kulturfesten foran parlamentet i Bucuresti, hvor rundt 40 000 publikummere møtte opp utenfor det legendariske Folkepalasset. Bygningen er en av de støste i verden og det sies vistnok at den eneste som ikke er større er Pentagon i USA.

– Jeg er overveldet over at jeg kan stå foran et så fantastisk publikum og spille min egen musikk med et av de beste orkesterene i Europa, sier Bogdan via sin representant i Sony Yngve Henriksen, til God Kveld Norge.

Bogdan har skrevet all musikken på konserten og den ble fremført av 90 musikere fra Romanias svar på Kringkastingsorkesteret i Norge, «Romania Radio Philharmonic Orchestra and Choir». Den verdensberømte dirigenten Tiberiu Soare ledet det hele.

TV Realitata - Romanias Største Nyhetskanal sendte konserten med direktesending. Rumenere vet visstnok hvordan man gjør ting spektakulært, for de skal ha levert et fyrverkeri av et show.

– Jeg er også overveldet over mottagelsen jeg får her i Romania og ville aldri trodd at noe sånt skulle skje meg så kort tid etter konkurransen i Norge, sier Bogdan videre.

(artikkelen forsetter under bildet)

ENORMT: Bogdan holdt storslått konsert på plassen foran parlamentet i Bucuresti. (Foto: Yngve Henriksen)
ENORMT: Bogdan holdt storslått konsert på plassen foran parlamentet i Bucuresti. (Foto: Yngve Henriksen)

Søkte lykken i Norge

God Kveld Norge fortalte tidligere at 33-åringen rømte fra kona og familien i Romania i fjor høst for å søke lykken i Norge.

– Jeg var familiens svarte får i mange år. Og jeg har blitt rundlurt mange ganger i livet, ss en åpenhjertig Bogdan til «God kveld Norge».

For Bogdan nektet å utdanne seg til lege slik familien ønsket, men ville heller bli musiker. Han utdannet seg til pianolærer, men valgte å slutte i yrket. Det var som komponist og artist han ville leve.

– De var ikke så stolte av meg. Jeg kjempet for å overleve og jeg jobbet jo, men allikevel, hvorfor investere så mye penger og tillit i meg for at jeg skulle få være den jeg ville være? spør han.

– Jeg bare rømte, jeg dro fra alt.

Nå ser det derimot ut til at artisten har funnet tilbake til sine røtter, og gjør stor suksess i hjemlandet. Mye takket være hans TV-suksessen med Norske Talenter.