barnevakten
barnevakten

– Barn i fjerde klasse kopierer «Big Brother»

Hevder realityprogrammet har en farlig påvirkning på barn og unge.

For knappe tre uker siden hadde Big Brother premiere på TV 2 Bliss, og allerede har deltakerne levd opp til det frynsete ryktet programmet har.

Kritikerne har stått i kø og nå mener organisasjonen Barnevakten at programmet kan være svært skadelig for norsk ungdom.

– Kopiere «Big Brother»

Daglig leder i organisasjonen Barnevakten, Øystein Samnøen er svært skeptisk til «Big Brother» og mener programmet kan påvirke barn og unge på en svært dårlig måte.

– Jeg tror barn og unge påvirkers dels gjennom at en del ser på det, men også at det fort blir en snakkis. Jeg har hørt foreldre fortelle historier om barn helt nede i fjerde klasse hvor man kopierte en del konsepter fra «Big Brother». Blant annet det med å ha kjærester og det med å stemme hverandre ut, sier han til «God kveld Norge».

– TV 2 må ta ansvar

Samnøen, mener nå at TV 2 må ta ansvar som formidler av en slik type reality-TV.

– Jeg mener at TV 2 bør tenke gjennom sitt ansvar og hvilke historier og verdier de vil være med på å formidle, sier Samnøen og legger til:

– Jeg vil også oppfordre TV 2 til å lytte til foreldre og deres tanker og ønsker, fordi barna våre ser på det.

Les også: «Big Brother»-oppgaver inspirert av gruveulykke og terrorangrep

– Ikke feil å sende «Big Brother» på Bliss

Kanalsjef i TV 2, Nils Ketil Andresen er klar på at kanalen tar dette ansvaret på alvor.

– Vi har laget mange realityprogrammer og vi har tatt vare på mange realitydeltakere, så det behøver man ikke være redd for, sier han.

Han ser heller ikke noe galt i at TV 2 velger å sende programmet på TV 2-kanalen Bliss.

– Dette er et type konsept som går på store brede kanaler rundt omkring, sånn at vi ser ingen stor feil i at vi innenfor TV 2-familien sender serien på TV 2 Bliss, sier Andresen som ikke er overrasket over kritikken som har kommet mot «Big Brother».

– Med et sånn type konsept vil det alltid være sterke meninger.

Mye kritikk

haugland.jpg
haugland.jpg
Kritikken mot årets «Big Brother» har haglet på de knappe tre ukene deltakerne har vært inne i huset, og i tillegg til Samnøen har blant annet «Familie & Medier» gått hardt ut.

– Dette er ikke sunt for barna, det gir et signal om hva som er verdt oppmerksomhet. Her bruker de sex for å vinne en konkurranse. Dette programmet signaliserer at om man skal bli kjendis, må man gjøre noe ekstremt, og spille på sex. Dette gjelder ikke bare TV 2, men også andre kanaler og tabloider. Det er et veldig usunt signal å sende ut, har daglig leder i Familie & Medier, Jarle Haugland tidligere uttalt til «God kveld Norge».