therse
therse

Therese Johaug:
– Jeg er en bondeknøl fra Dalsbygda

Slik bevarer skiprinsessen bakkekontakten.

Hele Norges gulljente Therese Johaug gjør karriere også utenfor skisporet. Nå får 23-åringen sin egen shampo fra merket Gliss.

– Rart å være kommet så langt

Og Therese trives foran kamera.

– Man går såpass mye med skidress og med joggebukse, så da er det veldig artig å style seg litt opp å gjøre litt andre ting når man ikke er bare langrennsløper Therese, sier Johaug til «God kveld Norge».

I fjor hadde Johaug et stort gjennombrudd, som ble kronet med VM-gull.

– Det var ikke så lenge siden jeg var i den posisjonen at jeg fikk autografen til Marit Bjørgen og Bente Skari, så det er litt rart å tenke på at en er der en er i dag, sier skiesset.

Takker foreldrene

Therese gir pappa Thorvall og mamma Gro mye av æren for de fantastiske resultatene hun har oppnådd i skisporet.

– Uten mamma og pappa hadde jeg aldri verden vært der jeg var i dag. Det er de som har fulgt meg opp på hver trening, på hvert skirenn, alt fra å vaske klær til å smøre matpakke til å stå oppe i garasjen og smøre ski. Du må faktisk ha foreldre som backer deg og støtter deg opp om du skal nå toppen i dag. Men samtidig har det aldri vært et press, sier Johaug.

Leser ikke om seg selv

Med suksessen har det også fulgt en enorm oppmerksomhet i media, for søte Therese, som også er en av de personene vi nordmenn er mest nysgjerrige på. Det bryr den beskjedne 23-åringen seg lite om.

– Jeg leser aldri om meg selv på nettet og i aviser. Jeg oppsøker ikke de mulighetene, sier hun.

Til tross for den voldsomme suksessen, beholder hun bakkekontakten.

– Jeg kommer ikke til å forandre meg, og har ikke noen grunn til å gjøre det heller. Jeg er den jenta jeg er, jeg er en bondeknøl fra Dalsbygda, ler Johaug.