Fra 1. januar gikk vrakpanten opp fra 1.500 til 2.000 kroner. Så langt har imidlertid responsen latt vente på seg.
Fra 1. januar gikk vrakpanten opp fra 1.500 til 2.000 kroner. Så langt har imidlertid responsen latt vente på seg.

Finn fram vraket nå

Snart øker vrakpanten – en kort periode.

Har du et gammelt bilvrak stående på tunet eller bak låven? Da kan det kanskje nå være bryet verd å få levert det til den lokale hoggeren. Autoretur tilbyr sammen med de fleste av landets bilopphoggere en forhøyet vrakpant på kr 2500,- i ukene, 39, 40 og 41.

Hos Knoks Bildeler i Sandnes, et av landets største bilopphoggeri, er de klar til å ta imot sin del av de 5000 bilene Autoretur regner med å få inn med denne kampanjen.

– Daglig leder Geir Sveinsvoll forteller at kampanjen er frivillig for bransjen, men at de fleste mottakene av vrakbiler har blitt med.

Del med dine Facebook-venner

Man får kun ha kampanjen én uke, så hoggeriene har måttet velge hvilken uke de skal tilby forhøyet vrakpant. Full oversikt over stedene som tilbyr ekstra gunstig vrakpant i tre uker finner du her.

LES OGSÅ: Vrak bilen – får 30 000 kroner i avslag på nybilen

Bilen må være eldre enn 20 år, det vil si fra 1991 eller før. Sveinsvoll legger til at målgruppen for kampanjen opprinnelig var eldre biler som står rundt på parkeringsplasser og eiendommer uten å være i bruk.

Og skulle du ha rotet bort papirene på bilen så fortvil ikke. Sveinsvoll betrygger oss med at de kan finne det de trenger ut fra chassisnummeret.

LES OGSÅ: Se hva du får for 10 000 kroner