Leif A. Rolvstad, alias, Juger'n, har jobbet med biler og bildeler siden han var 12 år. Her står han utenfor inngangen til firmaet sitt, GBL bildeler som ligger ved rv. 35 i Øvre Eiker.
Leif A. Rolvstad, alias, Juger'n, har jobbet med biler og bildeler siden han var 12 år. Her står han utenfor inngangen til firmaet sitt, GBL bildeler som ligger ved rv. 35 i Øvre Eiker.

Nå kommer sannheten – fra Juger'n!

Ny videospalte - her er både teaser og første episode! SE VIDEO!

Leif A. Rolvstad er bedre kjent som Juger'n. Tilnavnet ble han tildelt på skolen, der han med stor innlevelse fortalte historier som var mer eller mindre sanne. Han er fremdeles en mann som liker å snakke i store bokstaver.

Gjennom årene har han blitt godt kjent i bilmiljøet særlig på Østlandet, gjennom å drive med bilopphoggeri, verksted, lakkering og salg av biler.

Mange vil huske han fra TV Norges suksessprogram "Norges Herligste". Både programlederne Vegard og Bård Ylvisåker og seerne fikk seg en god latter i episoden der Leif var i fokus. Men mest av alle lo likevel Juger'n – som for øvrig stakk av med tittelen "Beste latter".

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe bilen Elvis bulket

Akkurat her, bak disken, trives Juger'n aller best. Det blir noen telefonsamtaler gjennom dagen...
Akkurat her, bak disken, trives Juger'n aller best. Det blir noen telefonsamtaler gjennom dagen...

Juger'n ble også med i juryen da oppfølgeren til programmet, "Nordens Herligste", kom på TV året etter.

Men det er altså biler og MC som er Jugern's hovedinteresse – selv om han ikke er direkte avvisende til litt tid i rampelyset.

– Neeeeei, det er jo greit det, sier han.

Ny spalte hver fredag

Nå får han en ny arena å boltre seg på – nemlig her hos oss på broom.no. Hver fredag ettermiddag de neste fem ukene, vil han fortelle deg sannheten, slik han ser den, om ulike bilrelaterte temaer. I tillegg vil han fortelle en god historie – som kanskje bygges løst på sannheten.

– Ja, hvis det ikke er sant, så er det j ... bra jugi, som Juger'n selv sier.

(NB: VIDEOKLIPPET LIGGER NEDERST I SAKEN)

La det forresten være sagt med én gang – mannen er noe over snittet kontroversiell. Han har kranglet med kommunen, fylkeskommunen og skatteinnkreveren så lenge han har kunnet snakke. Ikke alle kundene hans har vært fornøyde heller.

– Er du en luring?

– Nei, jeg er den mest seriøse mannen i verden når det kommer til å selge noe, mener han selv.

– Føler du at du har myndighetene på nakken?

– Joda, de henger jo etter deg de. Men det er det samme. Du må huske, jeg er snart 50 år og har blitt vant med det ...

Utover "Norges Herligste" er det nok i en episode fra "TV 2 hjelper deg" at han har gjort seg mest bemerket. Der klaget en kunde på at han hadde fått feil motor i bilen sin.

I TV-programmet kunne det se ut som at kunden hadde en veldig god sak. Leif var ikke enig.

LES OGSÅ: Dette kaller vi svidd gummi

Her peiling

Det er med andre ord mye som kan diskuteres om Juger'n. Men én ting er hevet over all tvil – mannen har peiling på bruktbiler. Skikkelig peiling. Hvis du lurer på noe om for eksempel en Ford Sierra fra 1989 eller en BMW fra 90-tallet, så er det få som kan gi mer hjelp enn nettopp Leif.

Det er kanskje ikke så rart, ettersom han begynte så smått i bransjen som 12-åring. Da hang han rundt hos ulike verksteder og var løpegutt. Som 13-åring kjøpte han sin første Ford Cortina som han "hogget". Snart ble det mange flere.

Etter noen år kjøpte han seg inn i et lokalt firma – og som 21-åring var de andre eierne kjøpt ut og han eide tomta firmaet brukte. Firmaet het, og heter fortsatt, Gulbrandsen Billakkering (GBL Bildeler).

– Jeg hadde avtale med et forsikringsselskap om å få skadede biler, og dro ellers Europa rundt og hentet biler. Etter hvert fikk jeg et veldig bredt kontaktnett rundt om i hele landet, Skandinavia og Tyskland – og til slutt ble det til at jeg handlet 1.200–1.300 biler i året, forteller Juger'n.

Det ble en livsstil. Og i dag sitter han bak disken på bilopphoggeriet sitt og tar imot telefoner og kunder hele dagen – og kvelden – og i helgene.

Et anseeling antall sigaretter går opp i røyk i løpet av arbeidsdagen, og det blir noen liter Coca-Cola Zero også. En sunn livsstil står ikke nødvendig høyest på prioriteringslista ... Men om en god latter forlenger livet – så lever han lenge og vel likevel.

LES OGSÅ: 250 biler brant opp

Døtrene tar etter foreldrene

Butikken langs rv. 35 mellom Hokksund og Åmot i Buskerud er på mange måter like mye et hjem som arbeidssted. Riktignok et ganske rotete hjem – om du ikke er godt kjent. Biler, deler og vrak står tilsynelatende som tilfeldig kastet rundt om på eiendommen. Vakkert er det ikke. Men Leif har kontroll på alt. Og da mener vi absolutt alt.

– Ja, den forgasseren til en -91 Audi 80 du leter etter ligger der borte, lengst mot høyre, bak det skapet og rundt hjørnet ved siden av to røde Opel-dører, kan han finne på å si.

Det er ikke så lett å gjøre ei tomt full av bilvrak vakker.
Det er ikke så lett å gjøre ei tomt full av bilvrak vakker.

Midt på dagen kommer kvinnen i hans liv, Berit, med lunsj.

– Hun fikser det meste. Nei, alt. Det er ei skikkelig dame.

LES OGSÅ: Fikk bomregning for vraket bil

Berit sitter på alle "tallene" i firmaet, og er således sterkt involvert i driften. Hun og Leif fant hverandre tilbake i 1984.

– Men dere er ikke gift?

– Nei, nei, men vi forlovet oss etter to år. Vi gifter oss når vi blir 90.

GBL bildeler kan for øvrig risikere å bli en skikkelig familiebedrift.

Berit og Leif har nemlig barn – nærmere bestemt to døtre. Den ene går som lærling som bilmekaniker hos Opel i Drammen. Nina (20) er nemlig svært glad i å skru på biler. Den andre datteren, Lene (23), er assisterende butikksjef på Biltema.

– Hadde det vært moro om jentene tok over sjappa en dag?

– Ja, det hadde jo det. Det er kjekt at de går i fotsporene til mor og far.

Del med dine Facebook-venner

I den første episode snakker Leif om "Luftfilter".

KLIKK PÅ VIDEOVINDUET UNDER FOR Å SE KLIPPET:

LES OGSÅ: Solgte vraket bil på nettet