Det er første semifinale i årets «Idol» og åtte semifinalister skal i løpet av kvelden stå på scenen på Chateau Neuf i Oslo. Hele kvelden kan du følge tv2.no/idol live fra backstageområdet. Kveldens videoer kan du se nedenfor. Kvelden i bilder ser du øverst.

Dyvik Husby: – Det blir drama!

Dommer Hans Erik Dyvik Husby mener det er umulig å forutsi hvilke to deltakere som kommer til finalen. Han er fast bestemt på at det blir en heidundrandes kveld.

– Seerne kan forvente fantastisk musikk, fantastisk ungdom som har jobbet steinhardt for å vise hvor flinke de er og et fantastisk spennende drama. Det blir drama! Og det blir store følelser! Og det blir stor suksess og knuste hjerter og latter og tårer! Alle ingredienser som utgjør livets drama!

– Beste kvinnelige vokalen noensinne!

Rett før nyhetspausen fikk vi se 32 år gamle Karen Bernardino fremføre «Purple Rain». Det imponerte iallefall dommer Marion Ravn.

– Dette er den beste kvinnelige vokalen jeg har hørt noensinne i «Idol», sa hun etter opptredenen.

Se alle fredagens opptredener her!

Den kommentaren er Karen svært godt fornøyd med.

– Det er veldig overveldende og urealistisk! Men jeg er veldig glad for at jeg har klart å nå henne, da har jeg gjort jobben min, sier hun til tv2.no/idol bare minutter etter at hun har gått av scenen.

Se intervjuet med Karen og andre direkte videoer fra backstageområdet her:

Se flere klipp og nyheter fra «Idol» på tv2.no/idol.