Toppidrettssjef Jarle Aambø (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Toppidrettssjef Jarle Aambø (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Toppidrettssjefen og idrettspresidenten vil ta høydedebatten

– Tiden er moden for å ta en ny diskusjon, sier Jarle Aambø.

Alexander Dale Oen er redd konkurrentene i svømmebassenget får et forsprang til OL med bruk av høydetelt. Nå vil toppidrettssjef Jarle Aambø se på det særnorske forbudet mot bruk av høydehus.

– Norge var en gang langt foran inntil bruken av høydehus ble forbudt her i landet. Vi har greid oss ganske bra likevel, men nå er tiden moden for å ta en ny diskusjon, sier Aambø til Aftenposten.

Les også: Dale Oen vil svømme i høydetelt

Idrettstinget vedtok i 2003 et norsk forbud mot høydehus. Ifølge Aambø merker han økt pågang for å få fjernet forbudet. Dale Oen fikk onsdag støtte fra spydkongen Andreas Thorkildsen på Twitter.

– Hvis norsk idrett viser så stor interesse for en norsk søknad til vinterlekene i 2022, må dette avgjøres på et ekstraordinært ting, sannsynligvis neste år. På det tinget vil også forbudet mot bruk av høydehus kunne drøftes, sier idrettspresident Børre Rognlien til Aftenposten.

For åtte år siden stemte Rognlien mot forbudet på Idrettstinget, skriver VG. 73 stemte mot forbud, 77 for. Idrettspresidenten sier det ikke nødvendigvis betyr at han er for høydehus nå, men at det er naturlig å se på saken igjen åtte år etter.

Aambø innrømmer at Norge har havnet etter konkurrentene på den teknologiske siden. (©NTB)