Meldte seg ut av partiet en time etter at valglokalene stengte

Politikere i sjokk i Leikanger.

Arbeiderpartiet i Leikanger har havnet i en både vanskelig og uventet knipe etter at femtekandidaten meldte seg ut av partiet bare én time og 12 minutter etter at valglokalene i kommunen stengte.

– Jeg kan bekrefte at Tobias Dahle meldte seg ut av Leikanger Arbeiderparti klokken 21.12 i kveld, fortalte lederen av lokallaget, Jon Håkon Odd til lokalavisen Sogn Avis sent mandag kveld.

Selv har ikke Dahle noen kommentar til saken, ifølge avisen. Men i en epost skal han ha oppgitt at det er to grunner til utmeldingen:

Partiets håndtering av en lokal kraftutbyggingen, og vurderinger i forhold til en eventuell lokal folkeavstemning om kommune sammenslåing.

Dette innebærer også at partiet kan få problemer på å holde på sin ordfører gjennom de to siste periodene, Olav Lunden. Partigruppen i kommunestyret er nemlig redusert fra sju til seks.

Av 17 representanter i kommunestyret, har Arbeiderpartiet og SV til sammen åtte mandater. Dersom Dahle velger å støtte en tenkt koalisjon mellom Senterpartet (3 mandater), Venstre (3) og Høyre (2), vil denne få flertall med ni plasser i kommunestyret.