Som TV 2s prognose viste, kan Fabian Stang garantert sitte fire år til i ordførerstolen i Oslo.

Høyre går frem 10,7 prosent til 36 blanke, mens Frp går tilbake 7,2 prosent og KrF 0,2 prosent. Det er dermed også åpenbart at det på ingen måte ble noen positiv effekt av at Frp stilte med Carl I Hagen som ordførerkandidat mot Stang.

Høyre er 2,9 prosent større enn Arbeiderpartiet, men de borgerlige partiene har et solid overtak i bystyret. Frp, Høyre, Krf og Venstre har til sammen 32 mandater, mens de andre partiene deler på 27.

BERGEN: Høyre forsyner seg av Frp-velgere i Bergen
TRONDHEIM: 26.100 lovbrudd skremte ikke velgerne

Av disse har Arbeiderpartiet, med byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn i spissen, 20 mandater. Partiet har gått frem 3,3 prosent siden siste valg, til en oppslutning på 33,1 prosent.

Valget er likevel en nedtur for Frp, selv om byrådssamarbeidet nok vil fortsette. Frps oppslutning er nemlig redusert med 7,2 prosent – til 7,2 prosent. Partiet har fire mandater mot Venstres fem og Høyres 22.

Som i Bergen, er også Miljøpartiet de Grønne nå en faktor å regne med, ettersom de er inne med en representant. De er hakk i hæl på KrF, som taper ett av sine to mandater, og bare et par hundre stemmer skiller de to partiene.

RESULTATSERVICE: Sjekk resultatet i din kommune her ›