Det knyttet seg på forhånd stor spenning til om Arbeidstilsynets anmeldelse av 26.100 grove brudd på arbeidsmiljøloven i helse- og omsorgssektoren i Trondheim ville skremme velgerne fra å stemme på Arbeiderpartiet og sittende ordfører Rita Ottervik.

Men Trondheim har blitt omtalt som et rødgrønt utstillingvindu, og slik vil det også fortsette etter årets valg. Det er konklusjonen når bare tre tekniske kretser gjenstår og valgresultatet i praksis er klart.

Arbeiderpartiet har rett nok fått svekket oppslutningen med 4,3 prosent, men sammen med SV og Rødt har Ottervik & co. 33 mandater i bystyret og soleklart flertall. Ottervik kan dermed gå løs på sin tredje periode i ordførerstolen i Trondheim.

– Arbeiderpartiet står styrket og i samarbeid med våre politiske venner kan vi fortsette å bygge på verdier som eldreomsorg, skole og velferd. Nå skal vi fortsette vår politikk med en trygg og stødig konstellasjon som det vi har drevet de siste fire årene, sa Ottervik i sin tale på valgvaken til Trondheim Ap, ifølge Adressa.no.

LES OGSÅ: Høyre forsyner seg av Frp-velgere i Bergen

Høyre, med ordførerkandidat Yngve Brox i spissen, spratt likevel champagnekorkene ettersom partiet siden valget for fire år siden har en fremgang på 12,2 prosent lokalt. Fremskrittspartiet går tilbake 5,7 prosent.

– Dette er et formidabelt resultat! Folk skal få merke at vil komme et mye sterkere Høyre i neste periode. Dette er en voldsom inspirasjon, sier Brox til Adresseavisen.

Sammen med Venstre, KrF og Frp har Høyre kapret 31 mandater. Selv med støtte med Pensjonistpartiets ene, er det ikke nok til å true det bestående.