Knut Arild Hareide og Lisa Maria Larsen ankommer KrFs valgvake mandag kveld. (Foto: SCANPIX)
Knut Arild Hareide og Lisa Maria Larsen ankommer KrFs valgvake mandag kveld. (Foto: SCANPIX)

Stupforelsket Knut Arild strålte tross valgstupet

Mens velgerne rømmer KrF, blomstrer kjærligheten for partileder Knut Arild Hareide (38) og hans ti år yngre flamme.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har betydd veldig mye for meg, sier KrF-leder Knut Arild Hareide på spørsmål om hva forlovelsen med Lisa Maria Larsen (28) har betydd i en stressende valgkamp.

Romansen ble bekreftet i mai i år, og i august ble det kjent at de to turtelduene hadde forlovet seg. Han er fra Bømlo i Hordaland, mens hun opprinnelig kommer fra Moi i Rogaland, men har gått på videregående skole i Flekkefjord i nabofylket Rogaland. Hun har vokst opp i et kirkelig miljø, og skulle derfor passe som hånd i hanske med lederen i Kristelig folkeparti.

– Jeg tror det har gitt meg en litt sånn ekstra ro. Det sier i alle fall venner av meg. Det gjør også noe med at det er ting i livet som er langt viktigere enn politikken. Og det er veldig godt, stråler han overfor TV 2s reporter på KrFs valgvake.

– Gir det deg også mer «guts»?

– Ja, det tror jeg kan si. Både guts og ikke minst entusiasme.

SLIK ENDTE VALGET: Se TV 2s resultatsider!
LES OGSÅ: KrF lettet over å «slå» meningsmålingene

Gleder seg til roligere dager

De to kom sammen til KrFs valgvake i Caféteateret på Grønland i Oslo – som passende nok er en ombygget metodistkirke.

– Det har vært en veldig spennende valgkamp. Jeg har fulgt godt med, og har vært veldig stolt over Knut Arild og stolt over partiet, sier Lisa Maria.

– Hvordan er det å være sammen med ham?

– For meg er Knut Arild bare Knut Arild. Så har han en spesiell jobb der han jobber mye og mange forventer mye av ham, så jeg må dele ham. Nå gleder jeg meg over at valget er over og at vi kan få noen roligere dager og litt tid sammen, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Skal støtte ham

Men for partiet KrF har ikke valgkvelden vært like lystig som på privaten for Hareide. En prognose utarbeidet av TV 2s prognoseteam viser klokken 00.35 at KrF på landsbasis ved kommunevalget har fått en oppslutning på 5,6 prosent.

– På mange måter har dette handlet om å snu nedgangen, og vi har klart det. Det er det en lettelse over i KrF, men det er klart at vi ikke er fornøyd med et valgresultat der vi går tilbake nesten et prosentpoeng, sier Hareide.

– Hva tror du at det har betydd for partiet å få deg som leder?

– Jeg tror ikke lederskiftet i seg selv har så stor betydning. Jeg opplever at vi nå har greid å stå sammen som parti, og det tror jeg folk har merket utad, sier Hareide.

Den kommende fru Hareide ser heller ingen grunn til å henge med hodet over resultatet.

– Det er et godt resultat som man kan være fornøyd med, men han må fortsette å jobbe videre. Så skal jeg støtte ham så godt jeg kan, sier han.

Kristne kamp på hjemmebane

I Bømlo, Knut Arild Hareides hjemkommune, går KrF tilbake 2,4 prosentpoeng til 16,5 prosent. Den nye uavhengige listen som går under navnet De Kristne, får 6,6 prosent av stemmene, og får dermed to representanter i kommunestyret.

Partiet som går mest fram i Bømlo er Arbeiderpartiet, som får 24 prosent av stemmene (+10,8). Frp taper terreng i kommunen, går tilbake 6,5 prosentpoeng fra 2007, og ender på 15,9 prosent av stemmene.

Høyre går tilbake 6,6 prosentpoeng, men er likevel kommunens største parti med 26,2 prosent av stemmene.

Se flere resultater fra Bømlo i TV 2s resultatsenter ›