Anders Jacobsen
Anders Jacobsen

Anders Jacobsen: – Vinn-vinn for meg om jeg ryker ut av «Skal vi danse»

Da får han nemlig tid til noe han savner sterkt ...

Skihopper Anders Jacobsen er for tiden aktuell som deltaker i årets «Skal vi danse».

Anders og dansepartner Elena Bokoreva Wiulsrud skåret høyt hos dommerne under premieren av programmet på lørdag, og endte på en delt førsteplass sammen med rockegutten Atle Pettersen og dansepartner Marianne Sandaker.

Begge parene fikk en sum på hele 34 poeng.

– Det er utrolig gøy å oppnå så høre karakterer allerede første gangen. Men vi har fortjent det også, for vi har virkelig gitt jernet på trening så det var godt å se det fikk uttelling, sier Anders til «God kveld Norge».

Les også:Unggutta imponerer i «Skal vi danse»

Ønsker mer familietid

Jacobsen giftet seg med sin Birgitte august 2008, og i januar i år fikk de sønnen Isac.

Anders og Birgitte Jacobsen

Det å kombinere dansetrening med å være småbarnsfar er ikke bare enkelt.

– Jeg har en kone hjemme som er veldig flink, og det er hun som har ansvaret på hjemmebane nå. Jeg tror hun koser seg med rollen, ser han.

En ny dans skal læres hver uke, og dette krever mye tid. Anders innrømmer at han gjerne skulle brukt litt mer tid hjemme hos kone og barn.

– Jeg skulle gjerne ønske jeg hadde hatt litt mer tid til å være hjemme innimellom. Men skal vi danse er en sjanse man har nå, så den må jeg bare utnytte meg av, forteller skihopperen.

Vinner uansett

Jacobsen forteller at han gleder seg veldig til å lære seg nye danser sammen med Elena i tiden fremover, men om han skulle ryke ut tidlig, har også det sine fordeler.

Da får han endelig litt mer tid hjemme.

– Det blir vinn-vinn for meg. Ryker jeg tidlig, får jeg mer tid hjemme, og kommer jeg langt får jeg en fin mulighet til å lære mange kule danser, sier en fornøyd Anders.

– Ja, det er best for deg at vi kommer langt, legger dansepartner Elena til.

Støtte fra familien

På premieren hadde flere av kjendisdeltakerne med seg familie og venner. Anders hadde med seg både lillesøster, storesøster, svigerinne og kone, og sier at familien er viktige støttespillere i et program som «Skal vi danse».

SØSKEN KJÆRLIGHET: Sammen med Anders Jacobsen var lillesøster Lisa og storesøster Marte under premieren av «Skal vi danse»

– Det er så godt å ha familien her. Jeg fikk noen fine blunk før jeg gikk ut på parketten og da føler man seg ekstra trygg og ekstra sterk. Det hjelper masse, slo Jacobsen fast.

Lillesøster Lisa kunne også under sendingen fortelle til programleder Katrine Moholt at hun var stolt av sin dansende bror.

– Jeg stemmer på Anders. Men jeg stemmer litt på Rune Larsen også, sa en fornøyd lillesøster som var på plass i salen.

Dramatisk fødsel

«God kveld Norge» har tidligere kunnet fortelle om den dramatiske dagen da Anders og Birgitte ble foreldre for første gang.

– Fødselen tok veldig lang tid. Det tok nesten to døgn fra den startet til lille Isac kom til verden., og da han kom var han nesten livløs, sa Jacobsen til Se og Hør.

Foreldre og barn ble derfor sendt fra Ringerike sykehus i ambulanse til intensivavdelingen på Drammen sykehus.

Heldigvis gikk alt bra med den nyfødte, lille Isac, til tross for den dramatiske starten på livet.

Les mer:Skihopper Anders Jacobsen ble far