FYKTER ØKT INNFLYTELSE FRA ISLAM: Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) markerte sin motstand mot Islam utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo søndag. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
FYKTER ØKT INNFLYTELSE FRA ISLAM: Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) markerte sin motstand mot Islam utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo søndag. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Markerte sin motstand mot islam i Oslo

Politiet hadde møtt opp mannsterke, men det kom ikke til sammenstøt da gruppen Stopp islamiseringen av Norge markerte 11. september utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foran den amerikanske ambassaden i Oslo, med en plakat påskrevet «Glem aldri 11/9 2001», samlet omtrent ti mennesker seg for å delta i en markering arrangert av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

– Frykter økt innflytelse fra islam

– Vi er her for å minnes og hedre de som mistet livet 11. september for ti år siden, sa leder av SIAN, Arne Tumyr, til NTB.

– Vi frykter en økende innflytelse fra islam og mener det er en direkte sammenheng mellom religionen islam og ekstremistiske handlinger, sa Tumyr.

Politiet fryktet sammenstøt

Politiet hadde sperret av gata i begge ender og møtt opp mannsterke.

«STOPP ISLAMFOBIEN»: Også denne gangen var SIANs motstandere på plass for å markere sitt ståsted. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Ved flere anledninger tidligere har det vært sammenstøt mellom medlemmer av SIAN og personer fra antirasistiske grupper og miljøer.

SIANs motstandere var flere

Også denne gangen hadde SIANs motstandere møtt opp og var flere i antall enn SIANs medlemmer.

SPERRET GATEN: Gaten utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo var sperret i begge retninger under SIANs markering. Ved flere anledninger tidligere har det vært sammenstøt mellom medlemmer fra SIAN og personer fra antirasistiske grupper. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

De holdt seg imidlertid utenfor sperringene, men ropte slagord mot rasisme under talene som ble holdt.

– Jeg er her fordi jeg har nulltoleranse for rasisme og islamofobi, og jeg synes meningene deres er helt forkastelige, sa en ung gutt som ville være anonym. (©NTB)