ELSKER ANSVAR: Jamie Carragher trives godt i rollen som en av de erfarne spillerne på Liverpool laget. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
ELSKER ANSVAR: Jamie Carragher trives godt i rollen som en av de erfarne spillerne på Liverpool laget. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Carragher: – Du vil ikke møte fansen når det går dårlig

Men nå er det bedre tider for Jamie Carragher og Liverpool.

Stoke (TV 2 Sporten): Jamie Carragher har ikke bare blitt beundret for sin oppfordrende og ”no-nonsense”-spillestil i Liverpool-trøyen. 33-åringen, som har spilt førstelagsfotball for rødtrøyene siden 1996, har også stått rakrygget i dårlige tider.

I en by der fotball betyr mer enn de fleste andre steder, har Carragher opplevd flere nedturer under ulike managere. Født og oppvokst på Merseyside, vet forsvareren hvordan supporterne har det i tøffe perioder.

– Når ting går dårlig, som det noen ganger har gått de siste årene, vil du egentlig bare gjemme deg rundt et hjørne. Du vil ikke se fansen fordi du vet hvor viktig dette er for dem. Du føler deg nesten ansvarlig for deres glede, sier Carragher i dagens utgave av The Times.

– Folk ser til spillere som meg og Steven (Gerrard red.anm.) for å finne en løsning på problemer. Jeg elsker ansvaret, men det kan til tider også være en byrde.

Les også: Denne spilleren ble månedens unge spiller i august

Bedre tider med Kenny
Roy Hodgson ble en fiasko som Liverpool-manager, i tillegg til at klubben hadde store utfordringer på eiersiden. I vinter kom optimismen tilbake da Kenny Dalglish returnerte.

– Laget har utvilsomt fått økt selvtillit, og det gjør livet – og ikke bare fotballen – mye enklere.

– Han bare elsker spillere. Kenny vet hvordan man skal gi en spiller større tro på seg selv på banen. Han mister aldri besinnelsen eller kritiserer guttene – verken offentlig eller privat. Og supporterne beundrer ham, han er en fantastisk lederskikkelse, sier veteranen.

Les også: Mancini dropper Tevez som kaptein

Ferdig på landslaget
I 2007 valgte Carragher å gi seg med landslagsspill. Han ble med til VM i Sør-Afrika, men nå er han helt ferdig med å representere ”Three Lions.”

– Det er ikke nok å være i stallen. Derfor ble jeg lei av å reise til mesterskap og kvalifiseringskamper uten å være en del av laget. Her om dagen gjorde jeg et intervju siden det var ti år siden 5-1-seieren over Tyskland, og journalisten spurte om det var den største kampen jeg noen gang spilte for England. Men hvordan kan det være det siden jeg bare spilte ti minutter som innbytter? Jeg kommer ikke til å ta noen ære for det.

– Det har alltid betydd mer for meg å spille for Liverpool enn England. Det betyr ikke at jeg ikke er patriotisk, eller at jeg ikke bryr meg om landet mitt. Men når det kommer til fotball har alltid stoltheten over å spille for Liverpool overskygget stoltheten for England, sier Carragher.