Henrik Mortensen i Idol
Henrik Mortensen i Idol

Her synger Henrik (16) for sin døde venninne

Se opptredener fra fredagens program!

22. juli var en svart dag for Norge. Blant mange som ble berørt av terrorangrepet på landet vårt er 16 år gamle Henrik Mortensen, som mistet en nær venninne på Utøya. I kveld fikk vi se ham synge for den samme venninnen da han opptrådte for dommere og publikum i «Idol».

– Jeg vil gjerne dedikere denne sangen til bestevenninnen min som skal begraves i dag, sa Henrik før han fremførte sin tolkning av «Free falling». Se opptredenen ovenfor!

Følte sin døde venninne på scenen

Til tv2.no/idol har Henrik fortalt at han følte at hans avdøde venninne var med ham på scenen.

– Jeg er ganske sikker på at hun var med meg i Lillestrøm. Jeg kunne føle det, det var grunnen til at jeg klarte å holde meg oppreist da jeg sang.

Mange imponerte

En annen som imponerte både dommere og publikum var Maria Mohn, som tidligere i sesongen begynte å gråte da hun ble intervjuet om hvor mye «Idol»-deltakelsen betyr for henne.

548654

Fredrik Bergersen Klemp spilte Bruno Mars' superhit «Grenade» for å vinne sitt publikum. Det ser det ut til at han klarte:

548653

Pål Gunnar Asdal fikk salen til å rocke med under sin opptreden. Se den her:

548911

Et sammendrag av andre imponerende deltakere kan du se her:

548867

Allerede neste fredag må semifinalistene i ilden på Chateau Neuf i Oslo, der åtte deltakere skal kjempe om to plasser i finalen. Hvem som kommer videre dit kan du se i del to av fredagens «Idol». Se flere klipp og nyheter fra «Idol» på tv2.no/idol.