22. juli var en svart dag for Norge. Blant mange som ble berørt av terrorangrepet på landet vårt er 16 år gamle Henrik Mortensen, som mistet en nær venninne på Utøya. I kveld fikk vi se ham synge for den samme venninnen da han opptrådte for dommere og publikum i «Idol».

– Jeg vil gjerne dedikere denne sangen til bestevenninnen min som skal begraves i dag, sa Henrik før han fremførte sin tolkning av «Free falling». Se opptredenen ovenfor!

Følte sin døde venninne på scenen

Til tv2.no/idol har Henrik fortalt at han følte at hans avdøde venninne var med ham på scenen.

– Jeg er ganske sikker på at hun var med meg i Lillestrøm. Jeg kunne føle det, det var grunnen til at jeg klarte å holde meg oppreist da jeg sang.

Mange imponerte

En annen som imponerte både dommere og publikum var Maria Mohn, som tidligere i sesongen begynte å gråte da hun ble intervjuet om hvor mye «Idol»-deltakelsen betyr for henne.

Fredrik Bergersen Klemp spilte Bruno Mars' superhit «Grenade» for å vinne sitt publikum. Det ser det ut til at han klarte:

Pål Gunnar Asdal fikk salen til å rocke med under sin opptreden. Se den her:

Et sammendrag av andre imponerende deltakere kan du se her:

Allerede neste fredag må semifinalistene i ilden på Chateau Neuf i Oslo, der åtte deltakere skal kjempe om to plasser i finalen. Hvem som kommer videre dit kan du se i del to av fredagens «Idol». Se flere klipp og nyheter fra «Idol» på tv2.no/idol.