familien_1024 (Foto: Lars Unneberg/TV 2)
familien_1024 (Foto: Lars Unneberg/TV 2)

Her er fjerde finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2011»

Et tilfeldig møte mellom et gammelt, nedslitt hus og et ungt par som trengte husvære ble heldig for begge parter. Resultatet er et av Norges vakreste hjem.

– Det var helt tilfeldig at jeg traff hun som eide huset, forteller Amalie Fagerli (23), fjerde finalist i Norges vakreste hjem 2011.

Amalie (Foto: Malin Longva)

– Jeg spurte like godt rett ut om ikke de hadde tenkt på å selge huset. De ble helt ville for de var på utkikk etter noen til å overta, og helst noen de visste hvem var.

Bor i «spøkelseshuset»

Både Amalie (23) og samboeren Ole Johnny (25) har vokst opp i nærheten av det gamle gårdshuset i Eidvsik. Da hun var liten trodde Amalie og vennene hennes at det spøkte i det gamle huset.

AALESUND_ferdig (Foto: Amalie Fagerli/Elin Kolsvik Fagerli)

SE FLERE BILDER FRA SVENNGÅRDEN I ÅLESUND HER

– Vi synes huset var litt skummelt, og kokte ihop historier om at det var tyskere fra krigen som holdt hus her inne, ler Amalie. Nå kunne hun ikke tenke seg et bedre sted for barna Fredrikke (4) og Pernille (2) å vokse opp.

dukkestue_web (Foto: Amalie Fagerli)
dukkestueint_web (Foto: Amalie Fagerli)

Unge foreldre

bildetweb (Foto: TV 2)
Da det tilfeldige møtet med huseieren fant sted i 2006 var Amalie og Ole Johnny bare 18 og 20 år gamle og Fredrikke var allerede på vei. Frem til da hadde de bodd i kjellerleiligheten til Amalies foreldre.

På veggen i gangen henger et bilde som betyr mye for paret. Det er fra første gang de så huset, sammen med det gamle nøkkelknippet de fikk til å låse seg inn med.

– Vi var unge og hadde skikkelig stå-på-vilje. Vi var så klare til å starte vår egen familie i vårt eget hus, minnes Amalie.

Gjør alt selv

Energien har kommet godt med, for det meste måtte gjøres med huset. De har slått ned vegger, laget åpnere løsninger, malt og snekret. Og alt har de gjort selv -med unntak av rørleggerarbeidet. Både Amalie og Ole Johnny er nemlig utdannet elektrikere.

teamwebny (Foto: TV 2)

Rendyrker interiørlidenskapen

Siden skoledagene og elektrikerfaget har Amalie

tannlege (Foto: Amalie Fagerli)
tatt interiørinteressen et steg videre. Hun har utdannet seg til interiørkonsulent, og jobber til daglig i en interiørbutikk i Ålesund hvor hun får utfolde seg kreativt.

– Jeg henter masse inspirasjon fra jobben min, og fra menneskene jeg møter der, forteller hun entusiastisk.

I tillegg har hun oppdaget et hav av inspirasjon i bloggverden, og har drevet sin egen blogg «Svenngården» i ett års tid. På kort tid har hun fått mange følgere.

Stadig nye prosjekter

Nå for tiden kan leserne følge parets siste, store prosjekt - det nye påbygget til Svenngården. Det skal gi familien på fire, med hund og katt, en ny stue og mer plass.

tilbygg_web (Foto: Amalie Fagerli)
– Nå får vi stor stue med vinduer i taket og store vinduer ut mot den utsikten utenfor, og masse godt lys og boltreplass. Det gleder jeg meg veldig til, smiler den unge huseieren.

Les også: Disse bor i Norges vakreste hjem

Her er første finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2011»

Her er andre finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2011»

Her er tredje finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2011»

Stem her!

Stem på din favoritt blant de ti nominerte kandidatene og bli med i trekningen om ti halvårsabonnement på BoligPluss.

Klikk HER for å stemme på din favoritt

Fem finalister vil bli presentert i reportasjer på God morgen Norge i høst før vinneren annonseres på TV og i BoligPluss. Fagjuryen vil også kåre 2.- og 3. plassen.

Du kan stemme på finalistene fram til 20. september.

Av de ti hjemmene over plukker juryen ut fem hjem som de sender videre til den endelige finalen. Disse hjemmene presenteres en og en i august og september i reportasjer på TV 2. Endelig vinner av Norges vakreste hjem 2011 kunngjøres fredag 23. september på God morgen Norge og i BoligPluss.

Norges vakreste hjem 2011 er et samarbeid mellom BoligPluss og God morgen Norge på TV 2.

BoligPlussGMN