Lexus LFA
Lexus LFA

Lexus LFA "Nürburgring edition": Denne knuser Porsche

Ikke nok med det - den gjør det på Porsches "hjemmebane"...

Ryktene har svirret noen dager, og nå ble ble endelig bekreftet. Super-Lexusen LFA, med testfører Akira Iida bak ratt og pedaler, har klart det som alle sportsbilprodusenter legger mye prestisje i – nemlig å sette ny rekord rundt den berømte Nürburgring Nordschleife!

Grunnen til at det gikk noen dager før dette ble bekreftet er at den måtte godkjennes. Opp igjennom historien er det flere som har blitt ”fersket” i juks og som har ”uoffisielle” rekorder. Både Nissan og Jaguar er biler som visstnok har eller har hatt rekorder som de ikke har fått godkjent.

Testfører for Lexus Akira Iida har all grunn til å smile!
Testfører for Lexus Akira Iida har all grunn til å smile!

Lexus GS: Denne skal utfordre status-konkurrentene


Banket Porsche

Tiden som du må merke deg, og som holdt til å vippe selveste Porsche 911 GT2 RS ned fra tronen, er 7minutter og 14,68 sekunder.

LFA-en som ble brukt i rekord forsøket er en Nürburgring-edition. Den drives av samme 4,8-liter V8-motor som ”normal-LFA-en”, men denne har fått effekten økt fra 560 hk til 571 hk. I tillegg er hjulopphenget oppgradert, og den har også fått enkelte aerodynamiske oppdateringer.

Dekkene på rekordbilen var Bridgestone Potenza RE070, de samme som følger den som standard.

En av kun 50 spesialutgaver

Bare 500 LFA´er har blitt bygget, og bare 50 av disse igjen er Nürburgring-edition. Det kreves da også, naturlig nok, at du legger noe mer penger i ”potten” om du skal ha en av dem.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Denne tar opp jakten på Audi og Porsche

lLexus-LFA02
lLexus-LFA02

Nissan Skyline GT-R: En legende og en klassiker