I VEKST:  Ifølge, Kari Helene Partapuoli, i Antirasistisk Senter har tidligere nynazister har begynt å røre på seg igjen. (Foto: TV 2)
I VEKST: Ifølge, Kari Helene Partapuoli, i Antirasistisk Senter har tidligere nynazister har begynt å røre på seg igjen. (Foto: TV 2)

Høyreekstrem vekst etter terrorhandlingene

Mens de fleste trodde at de grove terrorhandlingene 22. juli ville få folk til å sky høyreekstreme grupper, hevder flere slike grupper at de opplever vekst.

Selv om det er vanlige blant høyreekstreme miljøer å hevde at de blir større, registrerer også antirasistiske grupper at flere har trukket til slike grupper etter 22. juli, skriver Aftenposten.

– Vi har også registrert en økt aktivitet. Det gir grunn til bekymring. Vi har sett at det er blitt flere medlemmer i noen Facebook-grupper og at aktiviteten har økt i enkelte diskusjonsfora. Vi har også litt over tid sett at tidligere nynazister har begynt å røre på seg igjen, sier Kari Helene Partapuoli i Antirasistisk Senter.

LES OGSÅ: Tidligere nynazist pågrepet – skal ha oppbevart sprengstoff og våpen

Hun mener at det fremdeles handler om små tall og relativt få personer, men understreker at selv om gruppene har vært små og få, så har de tidligere vist at de kan være farlige.

Antirasistisk Senter er i ferd med å ansette en person som skal ha som arbeidsoppgave å følge disse miljøene. Organisasjonen skal torsdag i møte med Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for å dele sine opplysninger.

PST selv mener det er for tidlig å trekke noen konklusjoner om hva som har skjedd i de høyreekstreme miljøene. (©NTB)