Borten Moe tar ikke selvkritikk for det han har sagt om miljøbevegelsen, og sier han fint kan leve uten dialog med Frederic Hauge og Bellona. Dette til tross for ramsalt kritikk også fra egne partifeller.

– Jeg er opptatt av å ha et godt forhold til miljøbevegelsen. De er viktige i mange sammenhenger. At Frederic Hauge ikke vil ha kontakt med noen del av den norske regjeringen får vi bare ta til etterretning. Jeg er stadig i dialog med miljøbevegelsen, men tydeligvis ikke med Frederic Hauge, sier Borten Moe til TV 2.

– Hva vil du gjøre for å komme i dialog med Hauge?

– Ingenting.

DETTE ER SAKEN: Oljeministeren til kamp mot miljøbevegelsen
LES OGSÅ: Borten Moe nekter å be om unnskyldning

Se innslaget med Borten Moe øverst i artikkelvinduet!

Bellona-leder Frederic Hauge. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Bellona-lederen mener, etter å ha hørt uttalelsene fra Borten Moe, at han lyger om miljøbevegelsen.

– Jeg har helt klart inntrykk av at andre i regjeringen ønsker å ha en dialog med oss. Vi kan diskutere mye politikk, men ikke spre løgner om hva vi står for. Vi har vært en pådriver, og ikke en motstander. Det er det regjeringen selv som har sørget for, sier Hauge til TV 2.

Borten Moe uttalte at han var lei av miljøbevegelsens motstand mot å investere i nye høyspentledninger, vindmøller og vannkraftverk.

– Jeg har påpekt det jeg mener er inkonsekvens i argumentasjonen deres. Jeg har tenkt til å gi dem konkurranse i kampen om virkelighetsoppfatning. Også de må finne seg i å bli rettet på når noe er feil, sier Borten Moe.

Han mener det er spesielt to av resonnementene som ikke henger på greip.

– Det ene er vårt felles ønske om mer fornybar energi. Da må vi også akseptere skånsomme inngrep i naturen i form av vindmølleparker, kraftledninger og vassdragsutbygging, sier Borten.

– Jeg tar dette med ro. Dette må han få mene. Det han ikke kan få gjøre er å komme med usannheter om oss, og det var slik denne debatten startet, svarer Hauge.

Blant dem som har kritisert Borten Moe internt i Senterpartiet for utfallet mot miljøbevegelsen, er Kjersti Toppe.

– De spørsmålene som her tas opp har vært diskutert til alle tider. Det er konfliktlinjer som går gjennom de fleste partier, og blir diskutert på landsmøter. Slik er det selvsagt også i Senterpartiet. Det er debatter det skal være rom for. Jeg tror det gjør Sp til et mer interessant parti, sier Borten Moe.