kokoskake (Foto: TV2)
kokoskake (Foto: TV2)

Eksotisk kokoskake

Ta med deg sommerfølelsen inn i høsten med en eksotisk kokoskake.

Kokos er en hard nøtt å knekke, men det kommer mye godt ut av den.

Assosiasjonene kokosnøtten gir bringer oss gjerne først og fremst til hvite strender og palmesus. Men her viser vi hvordan du kan bringe minnene om drømmeferien langt inn i høsten med en eksotisk kokoskake.

Konjakk for voksne

God morgen Norges TV-kokk, Wenche Andersen, foreslår å kjøpe kjempenøtten ferdig kvernet og bruke den som ingrediens i en lekker, eksotisk kokoskake.

Vil du slå på stortromma foreslår Wenche at du kan lage to versjoner av kokoskaken; en for de voksnes smak og en for barns tunger. For de voksne kan du avansere med å bytte ut kokossjokoladen med 10 stykker små sjokoladekonfekter med konjakk, mens du i barneversjonen bruker finhakket Daim-sjokolade.

Eller hva med å bruke helgen på å bake perfekte cupcakes? Se bloggeren bak «Passion4Baking» pynter cupcakes med Wenche her!

Les også om Manuela Kjeilen som sluttet i jobben for å bake cupcakes.

Bunn:

Kokos er en hard nøtt å knekke, men det kommer mye godt ut av den.

125 g mykt smør

125 g sukker

3 eggeplommer

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

Fyll:

2 eggehviter

150 g sukker

100 g kokos

Varm stekeovnene til 175 grader.

Les også: Gulrotkake med appelsin- og aprikoskrem

Les også: Bløtkake med jordbær- og vaniljefyll

Når nøtten er knekket kan kokos brukes til så mangt. Wenche tipser om en kake der nøtten er en av ingrediensene.  (Foto: colourbox.no)
Når nøtten er knekket kan kokos brukes til så mangt. Wenche tipser om en kake der nøtten er en av ingrediensene. (Foto: colourbox.no)

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt. Bland inn eggeplommene, hvetemel og bakepulver. Fordel deigen ut i en smurt rund form 22–24 cm (eller dekk ev bunnen med bakepapir).

Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker mot slutten. Vend inn kokosmasse og bre over deigen i formen. Stek på midterste rille i ca. 30 min.

Server med is, frukt og sjokoladesaus.

Sjokoladesaus:

Smelt en plate mørk kokesjokolade i 1 – 1 1/2 dl fløte.

Et annet kaketips: Drøm det bort i helgen med Wenches sjokoladedrøm.

Bli venn med Wenches kjøkken på Facebook for daglige oppdateringer fra TV-kokken her.

Få flere oppskrifter fra Wenche på tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/