Soppekspert: – Alle sopper vi ikke kjenner er skumle sopper

Her er farene, delikatessene og lekre soppoppskrifter.

Kantarellen og steinsoppen til ventre er en gode matsopper. Spiss giftslørsopp bør du derimot holde deg langt unna for å unngå å bli forgiftet.  (Foto: Montasje)
Kantarellen og steinsoppen til ventre er en gode matsopper. Spiss giftslørsopp bør du derimot holde deg langt unna for å unngå å bli forgiftet. (Foto: Montasje)

Det er soppår i år og skogen bugner av matsopp du kan plukke selv og ta med hjem til stekepannen. - For matplukkeren er det rundt fem, seks sikre sopparter. De mest vanlige matsoppene nå er kantareller og lyse piggsopper. La de mørke piggsoppene stå og velg heller de lyse. Det er egentlig flere nærstående arter av de lyse piggsoppene, men de er lette å lære seg og er trygge. De mørke er gjerne harde og seige og mer beske, forklarer soppentusiast og forsker ved Norsk Insitutt for Na

Mer innhold fra TV 2