ZUMBADEBUT:  Dette er første gang jeg trener zumba. Jeg ble ganske sliten ¿ og svett, også! sier Lene Alexandra Øien til TV 2 Sporty. (Foto: Frode Sunde/TV 2/)
ZUMBADEBUT: Dette er første gang jeg trener zumba. Jeg ble ganske sliten ¿ og svett, også! sier Lene Alexandra Øien til TV 2 Sporty. (Foto: Frode Sunde/TV 2/)

Zumba-debut ga kalori-sjokk for Lene Alexandra

Hva forbrenner mest, fotball eller zumba? Her er svaret.

Sanger og personlig trener Lene Alexandra Øien (29) stilte som testperson da TV 2 Sporty skulle sammenligne kaloriforbruket mellom fotball og zumba. Vi satte måleapparater på henne og ni andre treningsglade.

LES OGSÅ: Tar du utfordringen til Dag Otto?

Etter at panelet hadde vært i aktivitet i én klokketime leste vi av hvor mange kalorier de hadde svidd av. Lene Alexandra var spent før hun fikk vite resultatet.

Se hele innslaget i videovinduet ovenfor!

Bli medlem i Sporty og få treningsprogram og vektdagbok

– Hvor mye kalorier tror du man forbrenner på en zumbatime?

– Jeg aner ikke, men uansett er alt bedre enn å sitte i sofaen. Så hvis zumba er viktig for å komme deg opp av sofaen, så velg zumba, sier Lene Alexandra til TV 2 Sporty.

LES OGSÅ: Sjekk hvor mye din idrett forbrenner

Halvor Laustad, SATS (Foto: Privat/)
Halvor Laustad, SATS (Foto: Privat/)

Her er dommen
Så kunne produktsjef Halvor Lauvstad i SATS røpe testresultatet:

– Fotballgruppen brukte 600 kalorier i snitt, som er høyt på en klokketime. Rent forbrenningsmessig kom de litt høyere enn zumbagruppen. Jentene lå på et snitt på 400 kalorier. Testen viste at zumba ikke bare er gøy, men også kjempegod trening, analyserer Lauvstad.

LES OGSÅ: Slik utføres aktivitetsmålingen

Fotballgruppen/600 kcal i snitt

 • Arild Vold, 32 år
 • Øyvind Selboe, 33 år
 • Marius Nitschke, 24 år
 • Øyvind Braathen, 43 år
 • Frode Noreng, 33 år

Zumba-gruppen/400 kcal i snitt

 • Lene Alexandra Øien, 29 år
 • Bente Brunland, 43 år
 • Beate Stordal, 26 år
 • May Sønstebø, 49 år
 • Monica Estrada, 38 år

Vi minner om at kroppsvekten, kjønn og antall kilo muskelmasse virker inn på kaloriforbruket. Dette forklarer noe av forskjellene mellom testgruppene.

LES OGSÅ: Så hardt bør du trene

Aktive Lene
Hva så med Lene Alexandra Øien? Med 462 kcal og 6091 skritt i løpet av en zumbatime lå 29-åringen på topp i sin gruppe. Hun er generelt svært opptatt av trening og for tiden i ferd med å utdanne seg som personlig trener. Hva synes hun om zumba?

– Dette er første gang jeg trener zumba. Jeg ble ganske sliten – og svett, også!

Av 59 målte minutter var Lene Alexandra i kategorien «svært høy aktivitet» i 5 minutter, «høy aktivitet» i 42 minutter og «moderat» i 12.

HØRER PÅ BRITNEY: Lene Alexandra Øien hører blant annet på Lady Gaga og Britney Spears på trening. (Foto: Rolf-Ørjan Høgseth//)
HØRER PÅ BRITNEY: Lene Alexandra Øien hører blant annet på Lady Gaga og Britney Spears på trening. (Foto: Rolf-Ørjan Høgseth//)

Jantelov og rumpevrikk
–Timen er jo full. Hvorfor tror du det er så mange damer som liker å trene zumba?

– I Norge er det litt jantelov, det er ikke lov å vrikke på rumpa og slik. Men her på zumba er det lov å vrikke og slippe seg løs. Damene får lov til å slippe seg løs og det er helt fantastisk. Damene får føle seg sexy, føle seg bra, sier Lene Alexandra, også kjent som sanger, låtskriver og tidligere modell.

– Hvordan tror du zumba skiller seg fra andre treningsøkter?

– Mange trener ikke, de synes det er for hardt. På zumba har man det gøy, man tenker ikke på at man trener. Mye glede, man går gjerne sammen med en venninne og tør å slippe seg løs. Jeg ser at jentene koser seg når de trener.

– Hvordan var timen for deg?

– Det var en del trinn, man måtte konsentrere seg, men følte det utløste en del endorfiner, man ble veldig glad og jeg fikk energi fra de andre i salen og musikken. Det var nesten så jeg fikk tårer i øynene, for du blir så giret.

LES OGSÅ: Dette avgjør hvor mye du forbrenner

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!