TV 2 Sporten (Bergen): Werner Franke regnes som en av Europas fremste dopingeksperter, og er mannen som avslørte det systematiske jukset i tidligere Øst-Tyskland. Franke mener dopingprøven som felte Erik Tysse IKKE inneholdt CERA.

- Det er en vitenskapelig umulighet. Systemet tar feil. Systemet består av vitenskapelige lamme folk. De er ikke mottakelige for logisk tenkning. Kjennelsen er feil. Testen er helt klart negativ, sier en klokkeklar Werner Franke til TV 2 Sporten.

Frontalangrep på CAS
Idrettens voldgiftrett, CAS, kom til en helt annen konklusjon da idrettens øverste domsorgan dømte Tysse til to års utestenging for bruk av CERA. Franke tar nå et kraftig oppgjør med CAS.

- Dette er annenrangs vitenskapsmenn. De viser en blanding av arroganse og ignoranse. Disse folkene skjønner ingenting. De hadde ikke overlevd fem minutter med mine ferskeste studenter. Dette er så latterlig og så langt fra vitenskap at jeg bare kan anbefale én ting: Hold deg unna disse CAS-folkene! tordner Franke.

Les også: Tysse-sakkyndig anklager WADA for juks

Bekymret Nymark
I Sør-Korea forbereder Trond Nymark seg på lørdagens 50 km kappgang i VM. Den massive støtten Tysse får, gjør bergensen betenkt.

- Jeg er bekymret for utøvernes rettssikkerhet. Når nesten 100 uavhengige eksperter uten egeninteresse i saken som støtter Erik, deriblant en Nobelpris-vinner, hvor mye tvil må da til før det er rimelig tvil om en utøvers skyld eller uskyld? konsekvensen ar at man nesten blir litt redd for å pisse på flaske, samme hvor ren du vet du er, sier Trond Nymark til TV 2 Sporten.

Les også: Trond Nymark: – Man blir redd for å pisse på flaske

Slutter i protest
Franke har tidligere bidratt til at flere store navn har blitt renvasket fra doping, eksempelvis langdistanseløperen Bernhard Lagat. Men nå slutter han å bidra i antidopingarbeidet i protest mot utfallet i Tysse-saken.

- Det er klart nå at jeg slutter med å hjelpe idrettsfolk. Dette er for dumt! avslutter professor Franke.