Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2005 ble norsk-britiske Britt Goodwin (28) kåret til vinneren av realityprogrammet «Big Brother» i både Norge og Sverige.

Dette året hadde nemlig programmet norsk-svensk samproduksjon, og etter 99 dager isolert i Big Bother-huset var det Goodwin som stakk av med seieren foran nesen på både de norske og svenske deltakerne.

Spiller på «hjemmebane»

Siden har 28-åringen fra Mjøsa rukket å bli sykepleier - og bli tatt ut til å representere det britiske håndballandslaget under OL i Storbritannia 2012.

– Jeg er veldig stolt av at jeg de siste fire årene har spilt på det britiske landslaget, og at det kun er ett år igjen til OL gjør det hele veldig spennende. Jeg er som sagt født og oppvokst i Norge, men hele familien min er britiske, så det er helt naturlig for meg å representere det britiske landslaget når jeg ikke er god nok for det norske, sier hun i en melding til «God kveld Norge».

Les også: Transe tvunget til å trekke seg fra «Big Brother»

Til modepose.com forteller hun om tiden etter «Big Brother».

– Jeg har de siste tre årene jobbet som sykepleier på Ahus. Nå skal jeg bo et år i London der jeg skal spille håndball på heltid for det britiske landslaget, og delta i OL på «hjemmebane» i 2012. Etter OL skal jeg fortsette å jobbe som sykepleier på Ahus.

Blir gjenkjent

Til tross for at det har gått seks år siden hun var på TV-skjermen som Big Brother-deltaker, så kjenner folk henne igjen på gata.

– Ja, jeg blir fremdeles gjenkjent på gata. De fleste husker ikke hvor de har meg fra, men når jeg forteller de at jeg var med på Big Brother husker de meg.

Les også: Blir nektet å ha sex i «Big Brother»-huset

Angrer ikke

I år er «Big Brother» tilbake på TV-skjermen, ti år etter at det så dagens lys i Norge, og selv om Britt ikke ville meldt seg på igjen angrer hun ikke på deltakelsen i 2005.

– Jeg lærte veldig mye om meg selv. Jeg visste blant annet ikke at jeg var så tålmodig som jeg var. Det er en psykisk påkjenning som jeg selv syntes jeg taklet bra. Selvfølgelig vil jo etterreaksjonene være forskjellig fra person til person, ut fra hvordan man oppfører seg, men har man normal folkeskikk burde man komme godt ut av situasjonen, sier hun til nettsiden.

Les også: Her kaster Big Brother-Lena klærne