Torsdag ble Tom Nordlie presentert som Kongsvingers nye hovedtrener ut sesongen. Dermed gjør 49-åringen comeback som trener i Kongsvinger, som jobber for å unngå nedrykk fra Adeccoligaen.

– Var ikke i mine fjerneste tanker
– Jeg var innom her for en uke siden, og det er blitt bemerket i media. Jeg var innom her fordi jeg har følelser for KIL – jeg reiste i 2009, men jeg ville egentlig være her. Men det var bare mulig å jobbe en måned videre. Overgangssummen bidro kanskje til at KIL klarte seg økonomisk, sa Nordlie på pressekonferansen ifølge glomdalen.no.

Ifølge den nybakte treneren var ikke besøket hans i forbindelse med sparkingen av daværende trener Brogeland.

– Det var ikke i mine fjerneste tanker da jeg var innom her forrige uke at jeg skulle bli KIL-trener.

LES OGSÅ: Kongsvinger sparket treneren

Redningsmann?
Kongsvinger ligger på 11. plass etter 21 serierunder, bare to poeng foran Alta på direkte nedrykksplass. Nordlie har god erfaring med å komme inn som trener for klubber i poengnød, og ble i 2008 KILs redningsmann da han tok over som trener og reddet klubben fra nedrykk. Den påfølgende sesongen var Kongsvinger på vei mot opprykk til Tippeligaen, men det ble uten Nordlie som før sesongslutt tok på seg oppgaven med å redde Fredrikstad fra nedrykk til Adeccoligaen. Da sesongen var omme rykket Fredrikstad ned, og Kongsvinger opp.

– Jeg har erfaring fra slike situasjoner fra både Fredrikstad, Viking og Kongsvinger. Jeg kommer ikke til å gjøre noen store grep, men trykke på noen knapper som tilsier at vi blir et Adecooliga-lag 1. november, sier Nordlie, før han fortsetter:

– Jeg er blitt husket som redningsmann, og skulle ikke være det igjen. Men jeg har alltid trivdes i KIL, og jeg er alltid imponert over at 100 personer stiller som frivillig på hver kamp. Vi må sammen prøve å redde dette slik at KIL kan gå videre. Det ville vært for gæli å rykke ned fra eliteserien og rett ned til 2. divisjon.

Korttidsengasjement
Etter FFKs nedrykk har ikke 49-åringen jobbet som trener før nå. Nordlie skal i første omgang være Kongsvingers hovedtrener ut 2011-sesongen.

– Dette er et korttidsengasjement, men arbeidsgiveren var villig til å gi meg permisjon slik at jeg kan gå inn for dette 100 prosent. Stallen har kanskje blitt litt tynnere ut fra den økonomiske situasjonen. Nå blir det å legge de individuelle behovene til siden – nå er det viktig at KIL klarer seg i 1. divisjon. Personlig agenda må legges til side.

Gleder seg
Nordlie er klar over at det kan bli en vanskelig jobb han går inn i, men gleder seg til å ta fatt på utfordringen.

– Oppgaven er stor, men jeg ville ikke sittet her hvis jeg trodde det ikke gikk bra. Det ville vært for dårlig for min personlige CV.

– Det er ingen 08-16-jobb. Det er med hud og hår, men det er det jeg gleder meg til. Og nå blir det leggskinn på treningene, her skal det smelle! sier Nordlie.