Tirsdag ble det kjent at Erik Tysses dopinganke ble forkastet av idrettens voldgiftsrett (CAS). Det får Trond Nymark til å reagere.

– Først og fremst er jeg bekymret for utøvernes rettssikkerhet. Når det kan være nesten 100 uavhengige eksperter uten egeninteresse i saken som støtter Erik, deriblant en Nobelpris-vinner, hvor mye tvil må da til før det kan være rimelig tvil om en utøvers skyld eller uskyld? spør kappgjengeren, som mener systemet er merkelig.

– Konsekvensen er jo at man blir nesten redd for å pisse på flaske, samme hvor ren du vet du er, sier Nymark til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ:Tysse-sakkyndig anklager WADA for juks

Konkurrerer uten Tysse
Selv skal Nymark forsvare VM-sølvet fra 2009 på lørdag i Daegu, uten Tysse ved siden av seg på startstreken.

– Vi må forholde oss til regelverket – Erik må sone ferdig som reglene sier, så er han tilbake på startstreken igjen. Men jeg vil heller ha en dopet utøver ved siden av meg enn å vite at en ren utøver sitter hjemme og ikke får delta, sier Nymark.

LES OGSÅ: Erik Tysse: – Jeg har grått i frustrasjon

Støtter Tysse
Nymark er nemlig svært usikker på om det er en skyldig utøver som nå befinner seg hjemme i Norge i stedet for å delta i VM.

– Jeg har vanskelig for å tro at Erik er skyldig, sier kappgjengeren.

– Jeg har ikke sett Erik i egen person på ett år, det har jeg ikke. Vi har sendt et par tekstmeldinger der jeg har bedt ham stå for det han tror på.

LES OGSÅ: Tysses dopinganke forkastet