Mandag kveld kom beskjeden han hadde håpet å unngå. Idrettens voldgiftsrett (CAS) opprettholder dopingdommen mot Erik Tysse, tross 30-åringens anke.

– Man blir selvfølgelig utrolig skuffet og man kjenner seg litt fortapt plutselig. Men når man leser papirene blir man også litt forbanna: Alt som ikke passer inn i systemet har de ikke kommentert engang, sier Tysse til TV 2 Sporten.

Skal slå tilbake
Selv om anken ble forkastet, holder kappgjengeren fast ved sin uskyld, og er fast bestemt på å komme tilbake som toppidrettsutøver.

– Det er jeg 100 prosent sikker på. Jeg vet jeg ikke har gjort noe, og har stått ved det hele veien. Det er veldig betryggende å ha fått den utrolige støtten i fagmiljøet, fra folk utenom og fra min familie. Det har gjort at saken har gått enklere og at jeg ser at folk tror på meg, og da vil jeg komme tilbake som toppidrettsutøver.

LES OGSÅ: Tysses dopinganke forkastet

– Grått i frustrasjon
Likevel legger ikke Tysse skjul på at det har vært en tøff tid.

Se intervju med Erik Tysse i videovinduet øverst!

– Jeg har grått i frustrasjon over det som har skjedd. Det var mest i begynnelsen, for man skjønner ikke hvorfor de anklager deg for ting du ikke har gjort. Så går det også over i frustrasjon når systemet ikke vil hjelpe til og bare skyver alt vekk, sier Tysse, som nå vil forsøke å fokusere på det positive i tiden som kommer.

– Jeg må forsøke å bearbeide å bli dømt for noe jeg ikke har gjort og prøve å finne balansen til å komme tilbake, slik at ikke aggresjonen og misnøyen med systemet går ut over det å prestere bra.

LES OGSÅ: Erik Tysse snakker ut: – Jeg er ingen løgnhals