Thomas Sørum. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Thomas Sørum. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Thomas Sørum til Helsingborg for sju mill

Haugesund selger sin toppscorer til den svenske serielederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter snart tre år i Haugesund går Thomas Sørum til Helsingborg. Det bekrefter FKH i en pressemelding på sin hjemmeside tirsdag.

Etter det TV 2 Sporten erfarer får FKH sju millioner kroner for angriperen dersom alle klausuler utløses.

– Vi har akseptert tilbudet med tungt hjerte og dette satt langt inne for oss. Spillerens alder og ambisjoner, sammen med tilbudet vi mottok, gjorde at klubben ikke kunne si nei til dette. Dette gir oss enda bedre grunnlag for videre sportslig satsing i toppen av norsk fotball. Vi ønsker Thomas med familie alt godt videre i karrieren, sier styreleder Leiv Helge Kaldheim.

LES OGSÅ: Tom Høgli vurderer forfall til begge landskampene

Selger en viktig spiller
Med 10 nettkjenninger hittil i sesongen er 28-åringen toppscorer for araberne, som i dag ligger på åttendeplass i Tippeligaen.

– Thomas er en viktig brikke for oss, men vi har også sagt at om pris og klubb er riktig, skal vi ikke være et hinder for å slippe våre spillere til større klubber, sier sportssjef Asbjørn Helgeland.

LES OGSÅ: Kongsvinger sparket treneren

– Viktig signaleffekt
– Det er viktig for oss å være tro mot denne filosofien. Det er også en viktig signaleffekt når spillere ser at de kan utvikle seg i vår klubb. Det vil forhåpentligvis gi enda bedre tilgang på talenter og unge spillere i fremtiden. Dette er samtidig en naturlig utvikling og vil ikke stoppe vår langsiktige jobbing mot å være i toppen i norsk fotball, avslutter Helgeland.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk