Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kongsvinger har valgt å sparke trener Per Brogeland. Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på Gjemselund stadion kl. 11.00 tirsdag.

Adeccoliga-klubben ligger på 11. plass etter 21 serierunder, bare to poeng foran Alta på direkte nedrykksplass.

Det er bare en uke siden Brogeland fikk forsikringer om at han satt trygt som trener i klubben, men etter tapet borte mot Strømmen hadde styret fått nok.

Assistenttrener Øivind Eide tar over treneransvaret inntil videre, men etter det TV 2 Sporten erfarer har gamletreneren Tom Nordlie vært i flere møter med klubbledelsen angående stillingen. Nordlie ledet klubben fra september 2008 til august 2009 og skal være lysten på en retur til Gjemselund.

- Jeg stusset litt da Tom Nordlie var på trening her, den dagen jeg var borte. Men jeg tror ikke det har vært et spill fra KIL sin side, sier Brogeland ifølge kil.no.

Etter at svenske Tony Gustavsson takket for seg i Kongsvinger med nedrykk fra eliteserien i fjor høst, ble Brogeland hentet som erstatter etter tidligere å ha trent Kongsvinger i to perioder på 1990-tallet. Brogeland fikk Kniksenprisen som årets trener i eliteserien i 1993.