Det ble en røff start for seks par som måtte leve i reir som rotter. De ble fratatt egne klær, satt i håndjern og sent inn i et rottereir med løpehjul, vanndispenser og frø, nøtter og maiskolber til mat.

I rottereiret skulle de finne 13 bokstaver og sette de sammen til et riktig ord så fort som mulig. Dette var måten de kunne komme seg inn i huset på. De fikk hjelpemidler og hint ved å løpe på hamsterhjul, slikke store kalksteiner tomme og ved å tømme en vanndispenser på 35 liter.

Her er kommentarene fra familie og venner på deres nye rotteliv.

Andreas Monge

Faren til Andreas, Odd Geir Monge:

– Han virket veldig nervøs, men han har jo tenkt nøye igjennom dette og bestemt seg for at det er dette han vil. Jeg synes ikke synd på ham, men jeg ble nok litt overrasket over at han skal leve som en rotte.

Monica Cordelia Røsvassbuk

Tvilling søsteren til Monica, Merete Røsvassbukt:

– Jeg tor det blir veldig morsomt å se på. Tror nok det kan bli litt utfordrende for henne, men tror hun takler det fint. Jeg hadde forventet denne type behandling, men hadde nok håpet at hun kunnet få komme inn i huset i setdet.

Sunna Ingudottir

Moren til Sunna, Inga Bjørnsdottir:

– Jeg ble jo litt overrasket , jeg vet jo ikke helt hva som skal skje. Jeg synes ikke synd på henne, men tror nok at hvis hun må være lenge rottereiret vil det kanskje slite litt psykisk.

Les mer: Sexgal deltaker: – Vi driter i om folk ser oss. Vi bare kjører på.

Roberto Obando

Bestevennene til Roberto, Thomas Findreng:

– Jeg synes det er litt kult at han blir strippet for alt, men er sikker på at han kommer til å klare seg bra så lenge det er blonde damer i nærheten.

Siv Anita Aurstad

Sjefen til Siv, Stig Ove Stavås:

– Rottereiret tror jeg ikke falt i god smak. Siv Anita hadde nok forventet noe helt annet. Litt mer i retning luksus og party. Er sikker på at hun ble veldig overrasket.

Lena Charlotte Westby

Samboeren til Lena Charlotte, Jan Inge Øien:

– Jeg trodde først at Lena Charlotte skulle inn i rottereiret, og hadde nok syntes at det hadde vært litt kult. Jeg hadde forventet et opplegg som var mer likt Paradise med veltrente pene gutter og jenter. Her er alle litt mer etter normal standard, og det er jo en lettelse.