Erik Huseklepp (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)
Erik Huseklepp (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)

Nå har Brann fått penger for Huseklepp-salget

Men det er ikke Bari som har punget ut.

Erik Huseklepp ble solgt for rundt 14 millioner kroner til italienske Bari i vintervinduet. Men italienerne har slitt med pengeproblemer og har kun betalt Brann rundt 1,5 millioner kroner.

Får penger fra FA
Bari rykket ned til Serie B og nylig ble Erik Huseklepp solgt til championshipklubben Portsmouth for omtrent samme sum han gikk til Bari for.

I England er det slik at klubbene betaler inn overgangssummer til FA, som sender pengene videre til riktig mottaker. For at Brann skal sikre seg pengene fra salget til Bari har de blant annet engasjert to advokater i England, som har lagt press på FA for å gi pengene direkte til Brann.

Det har nå skjedd og Brann har fått de to første avdragene, pluss videresalgsprosenten (20 prosent av overskuddet fra det Bari solgte for til Portsmouth) - minst ni millioner kroner.

- Vi har fått alle pengene Bari skylder oss i henhold til avtalen. Det første og andre avdraget pluss videresalgsprosenten, sier Branns daglige leder, Roald Bruun-Hanssen.

Pengene fordeles
Pengene fordeles på Brann, investeringsselskapet Hardball og Fyllingen, som er Huseklepps moderklubb.

- Bari har akseptert dette som en løsning. Siden denne konflikten oppstod har vi jobbet med å sikre våre interesser. Med en gang det ble snakk om overgang til tredje klubb så har vi jobbet med det. Derfor er det gunstig at det er England,siden de har et system som fanger opp slike problem, sier Bruun-Hanssen.

- Betaler dere tilbake pengene dere har lånt av Trond Mohn?

- Det tar vi internt og jeg vil ikke kommentere det.

Det siste avdraget fra Bari-salget kommer i januar. Den summen kan også komme fra Portsmouth om nødvendig.