STJEL STILEN: Moteikon og trendsetter Alexa Chung er kjent for å blande second hand og vintage med designerklær. La deg inspirere av modellens snuppete 60 tallsstil og avslappede femininitet.
STJEL STILEN: Moteikon og trendsetter Alexa Chung er kjent for å blande second hand og vintage med designerklær. La deg inspirere av modellens snuppete 60 tallsstil og avslappede femininitet.

Stjel stilen: Kle deg som Alexa Chung

Slik stjeler du stilen til moteikonet Alexa Chung for en billig penge.

Alexa Chung er en av verdens fremste trendsettere, og inspirerer fashionistaer verden over med sin særegne stil. La deg inspirere av moteikonets snuppete 60-tallsstil, romantiske bohemtendenser og snåle unikhet.

Vi gir deg tipsene til hvordan du kan få stilen til Alexa Chung - på budsjett. Se bildene!

Større enn Kate Moss?

Du har kanskje hørt navnet Alexa Chung? Den engelske modellen, designeren, DJen og programlederen Alexa Chung hylles av moteredaktører, stylister og fashionistaer for sin trendy og unike stil, noe som gjør at hun til stadighet troner øverst på best-kledde-lister. Faktisk stakk hun av med førsteplassen under motemagasinet Vogues årlige kåring av best kledde kvinne i 2009. Foran Kate Moss.

LES OGSÅ: Kate Moss giftet seg i skandaledesign

Romantisk, trendy og snål

Alexa Chung stil er herlig feminin, befriende avslappet, og kanskje litt snål. Moteikonet blander gjerne second hand og vintage med designerklær. Resultatet kan beskrives som snuppete 60-talls, romantisk bohemsk og trendy vintage. Alt på en gang.

LES OGSÅ: Stjel stilen til Emma Watson

Og det er nettopp det som gjør Alexa Chung til en av verdens fremste stilikoner. For på lik linje med trendsettere som blant andre Kate Moss har Alexa et helt egent øye for detaljer, en motesans utenom det vanlige og et hjerte for styling. Og favorittdesigneren? Engelske Philip Lim. Og Chanel, selvfølgelig.

LES OGSÅ: Kjoleduell: Hvem kler den best?

PÅ FESTIVAL: Hodeskallesmykke (ca kr 80, Asos.com), ullhatt
  frta Kappahl (kr 199), lang bomullskjole (kr 199, Lindex) og duffelcoat
  i ull og polyester (kr 899, Ellos).
PÅ FESTIVAL: Hodeskallesmykke (ca kr 80, Asos.com), ullhatt frta Kappahl (kr 199), lang bomullskjole (kr 199, Lindex) og duffelcoat i ull og polyester (kr 899, Ellos).

Vero Modas nye ansikt

Alexa Chung har vært programleder for flere ulike tv-program i Storbritania, men er kanskje mest kjent som programleder for MTV-programmet «It's On with Alexa Chung».

Hun har også arbeidet som skribent i blant annet det britiske kvinnemagasinet «Company» og den britiske avisen «The Independent». I 2009 ble hun bidragsgivende redaktør i britiske Vogue.

KLASSISK TRENCHSTIL: Trenchcoat fra H&M (kr 499), skinny
  jeans fra H&M (kr 199), stripete genser fra Gina Tricot (kr 249)
  og gul veske fra Asos.com (ca kr 600).
KLASSISK TRENCHSTIL: Trenchcoat fra H&M (kr 499), skinny jeans fra H&M (kr 199), stripete genser fra Gina Tricot (kr 249) og gul veske fra Asos.com (ca kr 600).

LES OGSÅ: Stjel stilen til 60-tallsikonet Audrey Hepburn

Alexa Chung er også designer. Hennes første kolleksjon var for det amerikanske vintagemerket «Madewell», med blant andre Pixie Geldof, Poppy Delevigne og Daisy Lowe som modeller.

Til tross for imponerende mange baller i luften, arbeider Alexa Chung først og fremst som modell. Hun ble oppdaget som 16-åring, og jobbet som modell store deler av sin ungdomstid. Etter et avbrekk fra modellbransjen, gikk hun tilbake til å jobbe som modell for store merkenavn. Nå er Alexa Chung Vero Modas nye ansikt utad.

LES OGSÅ: Sniktitt på høsttrendene: Dette blir sesongens viktigste farge

– Fordi hun er den særegne, moteriktige og kule jenta hun er, innehar Alexa Chung kvaliteter som inspirerer motebevisste kvinner over hele verden. Kreativitet, motesans og et talent for å få personlige uttrykk til å fungere er hemmeligheten bak hennes mange opptredener på internasjonale best-kledde-lister, heter det i en pressemelding fra Vero Moda.

– Vi valgte Alexa Chung som Vero Modas nye ansikt utad fordi hun er en ekstremt motebevisst kvinne som utvilsomt vil sette Vero Modas trender i fokus. Alexa Chung er det perfekte valg for Vero Moda, og vi er sikre på at samarbeidet vil ta Vero Moda til nye høyder fordi hun er mer enn bare en model og fordi hun appellerer til vår målgruppe, sier Vero Modas internasjonale PR-ansvarlige, Katja Hundrup.

AVSLAPPET: Her deltar it-jenta på en motevisning. Stjel stilen
  med genser fra H&M i akryl (kr 199), bukser i skinnimitasjon
  fra samme sted (kr 299), skinnskoletter fra Eurosko (kr 899) og skinnveske
  fra Adax (kr 899).
AVSLAPPET: Her deltar it-jenta på en motevisning. Stjel stilen med genser fra H&M i akryl (kr 199), bukser i skinnimitasjon fra samme sted (kr 299), skinnskoletter fra Eurosko (kr 899) og skinnveske fra Adax (kr 899).