I dag er det ti år siden kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit giftet seg i Oslo Domkirke. I dag markerer paret ti år som ektefeller med gudstjeneste i Oslo Domkirke, nylansering av fondet sitt og privat middag på Slottet.

Med i følget var kong Harald og dronning Sonja med kronprinsparets barn Marius, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.

Feiret med jubileumsgudstjeneste i Domkirken

Ti år etter at de gikk ut av Domkirken som rette ektefolk og hilste folket, skal kronprinsparet igjen markere bryllupsdagen i kirken, med en spesiell jubileumsgudstjeneste. Blant æresgjestene er kronprinsse Victoria og prins Daniel av Sverige, i tillegg til representanter for det offisielle Norge, venner og familie.

To hundre plasser ble i forrige uke delt ut fritt til dem som måtte ha lyst til å delta. Interessen fra folket er stor, noe kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet har merket seg:

– Det er kommet mange hyggelige hilsener i forbindelse med markeringen, også på kronprinsparets Facebook-side, sier Hagen.

Inviterer til gratiskonsert

Kl. 16 feires Kronprinsparets Fond På Universitetsplassen. Fondet ble etablert på bryllupsdagen 25. august 2001 og på Facebook-siden har kronprinsparet selv lagt ut en invitasjon til gratiskonsert:

– Håper så mange som mulig vil komme og se konserten med ungdommene i Gatekunst 4 på Universitetsplassen klokken 15.30. Vi benytter også anledningen til å markere ti-års jubileet for Kronprinsparets Fond. Vi gleder oss. Velkommen, står det i meldingen som ble lagt ut onsdag kveld.