Hege Storhaug (HRS), Siv Jensen og Christian Tybring Gjedde (begge Frp) er av tenketanken Minotenk, ved leder Linda Alzaghari (t.h.) invitert på middag med muslimer. (Foto: TV 2)
Hege Storhaug (HRS), Siv Jensen og Christian Tybring Gjedde (begge Frp) er av tenketanken Minotenk, ved leder Linda Alzaghari (t.h.) invitert på middag med muslimer. (Foto: TV 2)

Inviterte ti islamkritikere på middag – to sa ja

Åtte av ti høyreorienterte kritikere av islam har ikke svart på invitasjonen eller kunne ikke komme på middag hos muslimer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den minoritetspolitiske organisasjonen Minotenk har i anledning fastemåneden ramadan sendt ut en innbydelse til ti høyreorienterte samfunnsdebattanter og invitert dem til middag og dialog.

– Jeg er veldig skuffet og vet at de muslimene som kommer også vil bli skuffet. De hadde sett frem til å møte disse menneskene for å snakke åpent om de felles erfaringene man har, sier Linda Alzaghari, daglig leder i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk.

Frp-leder Siv Jensen sier at hun ikke har tid. Mange av de andre har ikke engang svart på invitasjonen.

– Jeg synes det er på grensen til frekt, sier Alzaghari.

Blant de inviterte er Hege Storhaug og Rita Karlsen fra Human Rights Service. Til tross for gjentatte henvendelser fra arrangøren har Storhaug og Karlsen ikke svart. Først sa informasjonsansvarlig i Human Right Service, Hege Storhaug, at det var en forglemmelse å ikke svare på innbydelsen.

Så gjorde hun helomvending og sier rett ut: Hun ønsker ikke å delta på en middag arrangert av den minoritetspolitiske organisasjonen Minotenk.

– Det er en grunn til at dette har gått i glemmeboka, sier Hege Storhaug til TV 2.

hege_storhaug (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)
hege_storhaug (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

Overser innbydelsen

Først etter at TV 2 ringer innrømmer de at invitasjonen bevisst er oversett.

– Så lenge Minotenk har så liten betydning som de har, så lenge de har forsøkt å fjerne vår støtte i statsbudsjettet og så lenge de kaller oss rasister og islamofober så ønsker ikke vi å delta på en slik tilstelning, sier Storhaug til TV 2.

Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde var en av de få som tok seg tid til å svare på invitasjonen. Han takket nei.

– Det vil være så mange aktører der som beskylder meg for rasisme at det ønsker jeg ikke å bruke tid på, sier Christian Tybring-Gjedde til TV 2.

LES OGSÅ: Nasjonalfølelsen blant norske muslimer har aldri vært sterkere

(Artikkelen fortsetter)

Dette er invitasjonen som ble sendt ut. (Foto: TV 2)
Dette er invitasjonen som ble sendt ut. (Foto: TV 2)

Carl I. Hagen kommer

De to som så langt har takket ja er forfatter og samfunnsdebattant Ole Jørgen Anfindsen og Carl I. Hagen.

– Jeg stiller på vegne av Fremskrittspartiet, sier Carl I. Hagen til TV 2.

– Hva kan komme ut av en slik middag?

– Dialog og samtaler ønskes alltid velkommen og kan føre med seg mye positivt, sier Hagen.

– Gleder du deg til middagen?

– Jeg ser alltid frem til gode middager så ja det gjør jeg.