UTFORDRER  «FJORDMAN»: Venstre-politiker Abid Raja utfordrer den høyreekstreme bloggeren til politisk duell.  (Foto:  Arne Kristiansen/Siw Borgen/TV 2)
UTFORDRER «FJORDMAN»: Venstre-politiker Abid Raja utfordrer den høyreekstreme bloggeren til politisk duell. (Foto: Arne Kristiansen/Siw Borgen/TV 2)

Abid Raja utfordrer «Fjordman» til duell: – Han er feig

Fjordman er det ideologiske forbildet til Anders Behring Breivik. Venstre-politiker Abid Raja utfordrer nå den høyreekstreme bloggeren til politisk duell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bloggeren «Fjordman» er den ideologiske bloggeren som hylles gjentatte ganger i manifestet til Anders Behring Breivik. Nå får han to ukers betenkningstid til å stille opp i en åpen debatt.

Frem til Peder Nøstvold Jensen sto fram som «Fjordman» i et intervju i VG bodde han i en anonym kjellerleilighet i Oslo. Nå skal han ha flyttet ut og gått i skjul.

GJEMMER SEG: «Fjordman» skal ha flyttet ut av sin kjellerleilighet i Oslo (Foto: Arne Kristiansen/Siw Borgen/TV 2)

– En feig konspirasjonsteoretiker

Abid Raja mener at Jensens tilbaketrekking er feighet.

– Det kan jo ikke være meningen å være Fjordman når man ikke engang tør å diskutere i et åpent og fritt samfunn, sier Venstre-politikeren.

Raja mener også at dersom Jensen ikke tør å møte debatten og sine meningsmotstandere så er det et bevis på at mange av hans meninger ikke tåler dagens lys.

LES OGSÅ: Breiviks forbilde «Fjordman» står fram i VG

Utfordrer «Fjordman»

Morten Øverbye er leder for nettstedet desk.no. som er opprettet med støtte fra Fritt Ord.

– Fjordman har i en årrekke fått fremsatt sine konspirasjonsteorier i lukkede forum hvor han ikke har møtt motargumenter. Vi ønsker å dra ham ut i lyset hvor han må treffe meningsmotstandere og få sine argumenter møtt av motargumenter, sier Øverbye.

LES OGSÅ: Fjordman er sjokkert over politiets behandling

To ukers betenkningstid

Øverby gir nå Fjordman to ukers betenkningstid til å stille opp i en åpen debatt.

– Hvis Fjordman ikke stiller opp så har han ikke mot til å forsvare sine egne standpunkter, sier Øverbye.

Når utfordringen er sendt mandag 22. august har Fjordman fram til 5. september å akseptere eller avvise utfordringen. Han kan også foreslå et nytt tidspunkt.

Om han aksepterer, vil Raja og Fjordman få annenhver replikk. Begge får skrive uredigert og usensurert. Men de vil måtte møte og svare på den andres argumenter.

TV 2 har ikke lykkes å komme i kontakt med Peder Nøstvold Jensen.