Illustrasjonsbilde (Foto: General Motors)
Illustrasjonsbilde (Foto: General Motors)

Nå er det tid for å gjøre et båtkupp

Svært mye til salgs - og mange selgere vil gjerne bli kvitt båten sin.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny! Vi kom oss aldri i gang til å kjøpe båt denne regntunge sommeren men har tenkt å gjøre det til neste sommer. For da tror vi nemlig det blir knallvær i Norge!!!

Prisklasse rundt 300 000 kroner og vi må ha en som det går an å frakte på henger. Stemmer myten om at det er på høsten man gjør de beste kjøpene?

I så fall kan det kanskje lønne seg å kjøpe nå og betale vinterlagring fremfor å vente til april/mai neste år? Vet du er bilekspert men har jo sett at du svarer litt på båt av og til også!

Benny svarer:

For det aller første – jeg håper du har rett i spådommen din om en knallsommer neste år!

Jeg har hatt båt selv i mange år og har i alle fall noe erfaring, uten at jeg på noen måte skal skryte på meg spisskompetanse på området.

Ja - det er nok fortsatt slik at båter er billigere på høsten – i alle fall etter en våt sommer. Mange er villige til å selge ”på rot” akkurat nå for å slippe unna opptak, opplag og de andre tingene som mange oppfatter som litt kjedelige etter endt sesong. Mange har nok også kjøpt ny (og større) båt til neste sesong – og vil gjerne selge nå.

Altså: Høsten er en god tid å kjøpe båt på nå, selv om utvalget nok er enda bedre på våren. Når det er sagt: Båtmarkedet har vært veldig tregt en stund nå, det betyr at du virkelig kan gjøre kupp på bruktmarkedet.

Å kjøpe en båt som er trailbar er smart, Det letter både utsetting og opptak, uten at du er avhengig av en mannevond havnebas med kran som ikke kan klokka. Ikke minst blir opplaget enklere. Du tar den enkelt og greit på henger og kan i beste fall sette hele greia i garasjen, på låven eller i hagen hos svigermor. Du sparer en del penger på det.

For at du skal få til dette på denne enkle og billige måten er nok en båt på rundt maks ca 19 – 21 fot det du bør vurdere, da blir den ikke for tung å trekke etter en personbil og heller ikke for stor å vinsje av / på en båthenger alene.

For de pengene du har til disposisjon til prosjektet er det mye å velge i. Type daycruiser og skjærgårdsjeep er de enkleste å traile, snekker litt verre (de er ofte tunge og dårlig tilpasset båthengere) og seilbåter med dyp kjøl og høy mast det som er mest utfordrende.

Ønsker deg lykke til - og en fin båtsesong neste sommer!

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Luksusbåt-markedet går fortsatt tregt

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: