Ny prisrekord for bil er et faktum. Denne Ferrarien gikk under hammeren for drøye 92 millioner kroner. (Foto: Fotograf:Gooding & Company)
Ny prisrekord for bil er et faktum. Denne Ferrarien gikk under hammeren for drøye 92 millioner kroner. (Foto: Fotograf:Gooding & Company)

1967 Ferrari Testa Rossa: Verdens dyreste bil

Ferrarien har akkurat gått under hammeren for - hold deg fast - 92 millioner kroner!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke hver dag det settes prisrekorder for bil. Og det økonomiske klimaet kan vel knapt sies å ligge til rette for slikt akkkurat nå.

Men det stoppet ikke en en svært ivrig budgiver, i går kveld amerikansk tid. Vedkommende fikk til slutt tilslaget på en 1957 Ferrari Testa Rossa prototype - for 16.390.000 dollar - eller i overkant av 92 millioner kroner.

159 eksklusive biler

Det er entusiast-nettstedet Jalopnik.com som bringer nyheten. Foreløpig er det ikke kjent hvem som kjøpte bilen, heller ikke hvilken nasjonalitet vedkommende har.

Bilen gikk under hammeren på Gooding & Companys auksjon på Pebble Beach. Ferrarien var en av 159 svært eksklusive biler på auksjonslisten.

LES OGSÅ: Kjøp dette huset - og få en Ferrari på kjøpet

Ikke billigsalg

Og det var liten grunn til å vente seg noe billigsalg. Gooding & Company sendte i forkant ut en pressemelding som satte standarden:

- Hvis denne Testa Rossa-en blir solgt, vil den bli den mest verdifulle bilen som noensinne er solgt på auksjon, skrev de.

Les hvorfor Ford saksøkte Ferrari

Fargerik historie

Det medførte i praksis at eventuelt interesserte måtte by over 12,4 millioner dollar som var den tidligere prisrekorden. Også dette gjaldt en Testa Rossa, denne ble solgt på auksjon på Ferrari-fabrikken tilbake i 2009.

Men det viste seg altså å ikke være noe problem å overgå dette. Rekordbilen er den aller første Testa Rossa som ble produsert. Den har en svært fargerik historie og har blant annet brent to ganger - for så å bli bygget opp igjen.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Nå selges bilskattene på auksjon