islammontasje (Foto: TV 2)
islammontasje (Foto: TV 2)

Hevder at muslimer vil være i flertall i Norge i 2060

Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) har i dagene etter terrorangrepene utdelt nærmere ti tusen flygeblader. Budskapet er klart: – Norge blir muslimsk om femti år.

– Det var litt over 2000 muslimer i 1970. I dag er det over 260.000. Det er en hundredobling. La oss anta at vi ser en tidobling av muslimer de neste 50 år. Det blir 2,6 millioner muslimer, konstaterer lederen i SIAN, Arne Tumyr.

Brosjyren på fire sider påstås å bygge på rene fakta. Eksempel på slik fakta er at muslimer er «pålagt å drepe, avbryte avtaler med og drive terror mot ikke-muslimer».

Dette hevder organisasjonen vil inntreffe så snart muslimene er i flertall; nærmere sagt i år 2060.

Tumyr er så sikker i organisasjonens påstander, at han utlover 100 kroner i dusør til den som kan finne faktafeil i organisasjonens brosjyre. TV 2 Nyhetene tok han på ordet, og kontaktet Statistisk sentralbyrå.

Vekkelsesbølge

– Jeg mener at det er null prosent sannsynlighet for at muslimer kan bli i flertall i Norge i 2060. Med ett forbehold: at det ikke kommer en vekkelsesbølge i Norge, som innbefatter etniske nordmenn, sier innvandringsforsker Lars Østby fra Statistisk sentralbyrå.

Lars Østby fra Statistisk Sentralbyrå sier det er lite sannsynlig at det vil bli et flertall muslimer i Norge. (Foto: TV 2)

Les også: Nasjonalfølelsen blant norske muslimer har aldri vært sterkere

Østby har forsket på innvandring og jobbet med befolkningsprogonser i lang tid. Han påpeker at det har vært en innvandringseksplosjon de siste årene, men dette er i all hovedsak innvandrere fra EU og EØS.

– Innvandringen fra muslimske land har vært stabil eller svak synkende. I 2010 var nettotallet for muslimske innvandrere litt over 4000, sier han.

Fødselshyppigheten

Ifølge Stopp islamiseringen av Norge er det høy innvandring, familiegjenforening og høyt antall barnefødsler som fører til muslimsk flertall i 2060.

– Innvandrerkvinner fra muslimske land sett under ett har en fødselsrate på 2,5 barn mot 2,1 barn for etnisk norske kvinner. Men norskfødte av innvandrerforeldre har eksakt like mange barn som etnisk norske kvinner. Jeg kan derfor ikke se at fødselshyppigheten kan bidra til en tidobling av den muslimske befolkningen.

Les også: Står i kø for å komme på teselskap hos muslimer

Arne Tumyr avfeier Statistisk sentralbyrå, og kaller deres statistikker og prognoser som kontroversielle.

– Det er uansett ikke viktig om de blir i flertall i 2060 eller 3000, konstaterer SIAN-lederen.

Med 940 års forskjell på fakta presentert i brosjyren og Tumyrs antakelse, velger TV 2 Nyhetene å be om dusøren.

– Du kan sende en skriftlig anmodning og så skal vi ta en vurdering på om det er en reell innsigelse, avslutter Arne Tumyr.

FAKTA: Stopp islamiseringen av Norge (SIAN):

  • SIAN er en del av den europeiske organisasjonen "Stop islamisation of Europe", som på sine Facebooksider har 7000 medlemmer.
  • Andre nordiske søsterorganisasjoner har fra et par hundre til drøye to tusen medlemmer.
  • SIAN er dermed størst i Europa med sin nærmere 12000 medlemmer på Facebook. Til sammenligning har Sverige rundt 250 medlemmer.