Kia Picanto ovenfra
Kia Picanto ovenfra

Kia Picanto: Dette blir en av Norges billigste biler

Startpris på 119.900 kroner – og med syv års garanti.

Det er faktisk mulig å få nybil i Norge til under 120.000 kroner. I denne prisklassen er det en liten håndfull modeller å velge mellom – og her kommer en til: Nemlig nye Kia Picanto.

Hvis du velger aller rimeligste Picanto-utgave kommer du unna med 119.900 kroner. Da har den en 1-liters bensinmotor på 69 hk under panseret og du må (ikke overraskende) gire selv.

Blitt større

Hvis du føler behov for mer krefter, kommer Picanto også med en 1,2-liters bensinmotor på 85 hk. Denne fås også i kombinasjon med automatgir, skal vi tippe at det er attraktivt for en del "godt voksne" kjøpere? Co2-utslippet starter for øvrig på høyst anstendige 95 gram/km.

Andre generasjon Picanto har vokst både i akselavstand og lengde, nå er den 359,5 cm lang.

Det gir mer plass både i kupeen og i bagasjerommet. Men du skal likevel pakke godt hvis du skal få med all feriebagasjen, her er det nemlig ikke plass til mer enn 200 liter. Bilen kommer i tre ulike utstyrsvarianter og med to interiørpakker.

... og slik ser den ut inni. Funksjonelt, om enn ikke veldig eksklusivt.
... og slik ser den ut inni. Funksjonelt, om enn ikke veldig eksklusivt.

LES OGSÅ: Er denne Kiaen Norges tryggeste nybilkjøp?

Syv års garanti

Seks kollisjonsputer er forresten standard. Velger du en av de to øverste utstyrsvariantene, Comfort eller Exclusive, er også knekollisjonspute for fører standard. Og en liten kuriositet: Du kan faktisk få denne bilen med varme i rattet. Det er vi ikke bortskjemt med i denne bilklassen.

Med minste motor er snittforbruket oppgitt til 0,41 liter/mil. Kia har syv års nybilgaranti også på denne bilen – det bør borge for både forutsigbart og rimelig bilhold i mange år hvis du velger Picanto.

Del med Facebook-vennene dine

Når du kjøper liten og billig bil kan du kanskje også ta sjansen på å velge den i gult?
Når du kjøper liten og billig bil kan du kanskje også ta sjansen på å velge den i gult?

LES OGSÅ: Denne bilen er enda billigere – og vi har testet den