SINT: Anne B. Ragde er provosert over Odd Nerdrum
SINT: Anne B. Ragde er provosert over Odd Nerdrum

Anne B. Ragde provosert over Nerdrum

– Jeg blir kvalm.

Forfatter Anne B. Ragde er kraftig provosert over Odd Nerdrum som tidligere denne uken ble dømt til to års ubetinget fengsel for skatteunndragelse.

I sjokk

– Jeg har vært i sjokk siden dette startet - og det er ikke av samme grunn som Odd Nerdrums støttespillere. Det som provoserer meg mest er at Nerdrum gir seg selv en genistatus, som en som ikke trenger å forholde seg til realitetene, raser forfatteren i dagens VG.

– Den genisytingen gjør meg kvalm. Odd Nerdrum hever seg over norsk lov på samme måte som Hells Angels, sier hun.

Nektet intervju

Odd Nerdrum har helt siden 2002 neketet å la seg intervjue eller avbilde av pressen. Under rettssaken ga han kun pressen et selvprotrett av seg selv som han hadde tegnet, men etter at dommen falt brøt han tausheten og uttrykte sin frustrasjon over dommen.

– To år i fengsel og jeg mister visumet til USA. NÅ kan jeg ikke være gjestelærer i Maryland Institute College og Art, ikke i The Pennsylvania Academy of the fine art og ikke i New York Academy of Art. Er målet nå nådd for de norske myndighetene?, skrev Nerdrum i en eporst til Dagbladet.

Betaler skatt

Ragde forteller VG at også hun ofte roter med tall, og mener ikke det er en god nok unnskyldning for å ikke betale skatt.

– Jeg roter med nettbanken hele tiden og bytter om på tall. Men jeg har en regnskapsfører. Og jeg betaler min skatt, om enn ikke med glede, sier Anne B. Ragde til VG.